Mercedes rebib Ferraril eest

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mercedes on Hispaania GPl teiste arenduste kõrval oma vormeli nina kitsamaks teinud.
Mercedes on Hispaania GPl teiste arenduste kõrval oma vormeli nina kitsamaks teinud. Foto: JOSEP LAGO/AFP/Scanpix

Oleks väär öelda, et Mercedese F1 meeskond on oma tänavust vormelit Hispaania GP eel tundmatuseni muutnud. Ometi on hõbenooltel küljes ohtralt uusi vidinaid, mille eesmärk üks – jätta esimestel etappidel kõva peavalu valmistanud Ferrari meeskond kaugele selja taha.

Vormelihooaja algus oli üle aastate erakordselt pingeline – esimene etapp Austraalias kuulus Sebastian Vettelile (Ferrari), teine Hiinas Lewis Hamiltonile (Mercedes). Bahreinis oli taas kiireim Vettel, ent Venemaal triumfeeris esimest korda karjääri jooksul Valtteri Bottas (Mercedes). Vestmanni-Piibelehe võitlus tähendab, et meeskondlikus MM-tabelis edestab Mercedes Ferrarit praegu ühe punktiga ning sõitjate paremusjärjestuses on Vetteli edu Hamiltoni ees 13 silma. Mercedeste kolmeaastane hegemoonia sai näiliselt murtud.

Hooaja viienda etapina on sel nädalavahetusel kavas Hispaania GP. See tekitab kuninglikus vormelisarjas igal aastal parajat elevust, sest vanasse Euroopasse naasmine tähendab, et tehastest saadetakse vormelite külge kruvimiseks uusi detaile, mida on hooaja alguses saadud õppetundide toel arendatud. Reedesed vabatreeningud näisid, et Mercedes tundub olevat uuendustega täppi tabanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles