Intervjuu: Aivar Pohlak valiti UEFA soovitusel FIFAs tähtsasse ametisse

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Pohlak
Aivar Pohlak Foto: Jaanus Lensment

Euroopa jalgpalliliit (UEFA) usaldas Eesti Jalgpalli Liidu presidendile Aivar Pohlakule lühikese aja jooksul juba teise vastutusrikka ülesande, kui tegi temast maailma jalgpalliliidu (FIFA) eetikakohtuniku.

Kui aprilli alguses asus Pohlak juhtima UEFA töögruppi, mis tegeleb Venemaa poolt okupeeritud Krimmi poolsaare jalgpalliliste küsimuste ja kitsaskohtade lahendamisega, siis Eesti vutijuhi uus amet on ülemaailmse haarde ja vastutusega.

Kui FIFA president Gianni Infantino ja UEFA president Aleksandr Ceferin saaksid hakkama sarnaste korruptiivsete tegudega, mille eest tagandati 2015. aasta sügisel ametist nende eelkäijad Sepp Blatter ja Michel Platini, sõltuks vutijuhtide saatus (ja võimalik karistus) teiste seas ka Aivar Pohlaku arvamusest. Just kõige kõrgema taseme kontrolliga tegeleb FIFA eetikakomisjon, mille kohtumõistmisosakonna liige on Pohlak alates neljapäevasest FIFA kongressist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles