Reportaaž: Rapla alustas hästi, Kalev lõpetas paremini

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev/Cramo - Rapla AVIS UTILITAS.
Kalev/Cramo - Rapla AVIS UTILITAS. Foto: Tairo Lutter

Hooaja suurima üllatusena finaali pääsenud Rapla Avis Utilitase ja tiitlikaitsja Kalev/Cramo vastasseis meelitas Saku suurhalli umbes 3500 inimest. Raplat on pealinna tulnud toetama terve sektoritäis fänne, Kalev peab vallas vastaste üleolekut tunnistama.

Rapla peatreener Aivar Kuusmaa ütles enne finaale, et läheb esimest korda pikas seerias võitu püüdma enda jaoks mõneti vastuolulise plaaniga: rünnakuga. Sest kaitsele orienteeritud plaaniga Kalevi-suguse meeskonna vastu ei saa. Esialgu plaan töötab, pall liigub, visked tabavad. Ja esimese veerandajaga võtab Rapla koguni 17 lauapalli (neist 7 ründes!), Kalev kokku vaid kuus palli. Ründelaud näitab ilmekalt seda, kes isukamalt seda mängu võita tahab – hetkel Rapla.

Esimest korda finaali jõudnud Rapla meestel käsi ei värise, pigem on hajevil kalevlased, kes liigselt vigade ja pallikaotustega patustavad. Küll tehakse rünnakul elu raskeks Rapla liidril Thomas vand der Marsil, kes piirdub avapoolajal vaid nelja punktiga. Rapla poolel elab mängu hästi sisse Sven Kaldre, kelle kaks kolmest meeskonna emotsioonid üles viivad.

Kalev ei suuda kuidagi oma mängu leida ja poolaja võidab Rapla 32:30.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles