Andres Sõber finaalmängust: Varrak oli avapoolajal kooma äärel

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Sõber.
Andres Sõber. Foto: Marianne Loorents

Rakvere Tarva peatreener Andres Sõbral oli pärast korvpalli meistrivõistluste finaalmängu lõpuvilet juba analüüs tehtud: «Avapoolajal tundis Kalev end ebamugavalt. Väga tuli Rapla ja Tartu mäng meelde. Teisel poolajal mängis Kalev kaitses agressiivselt ning väsitas Rapla lihtsalt ära.» Eriti kiitis Sõber Kalev/Cramo mängujuhti Sten-Timmu Sokku.

«Kui Timmu poleks oma mängu teinud, oleks vahe avapoolajal olnud kümme või rohkem punkti. Tema hoidis asja kontrolli all. Varrak oli avapoolajal täielikult kooma äärel, aga Soku korvid aitasid Kalevi hädast välja,» ütles Sõber.

Kui avapoolajal surus Sõbra sõnul Rapla enda uinutava mängu Kalevile peale, siis teisel poolajal tulid Alar Varraku juhendatavad platsile teise hingamisega. «Varrak nägi, et kui kaitses agressiivselt ei mängida, saadakse mäng tappa. Kalev saigi kaitsepoole korda, kui ei oleks saanud, oleks mäng Raplale läinud.»

Sõber ei ütle, et otsustavaks sai nö kvaliteedivahe, kuid Kalev/Cramo kaitsemängu vastu polnud Raplal paraku midagi vastu panna. «Kalev pani kaitses sellise ruleti peale, et Rapla ei suutnud viimased kümme minutit mängida,» tõdes Sõber.

Mis Rapla teiseks mänguks muutma peaks? «Kuusmaa on tark poiss ja eks ta ole praegu küllaltki nõutu. Ta ei saa ju poole väljaku pealt pressida, sest teisel meeskonnal on ressurssi rohkem. Kui Kalev paneb omad tuurid peale, siis Raplal võimalust pole. See, mis Kullemäel tegemata jäi, tegid Varrak ja co ära.» 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles