Varrak: küll Kuusmaa nuputab veel midagi välja

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Kuusmaa.
Aivar Kuusmaa. Foto: Tairo Lutter

Kalev/Cramo peatreener Alar Varrak ütles pärast Eesti meistrivõistluste finaalseeria avamängus saadud 72:52 võitu Rapla Avis Utilitase üle, et nurisemiseks pole põhjust, sest kehvast avapoolajast tehti kiired järeldused.

Varrakul tuli meestele pärast avaveerandit ja poolaega palju lauavõitlusest rääkida. Esimesel veerandajal võtsid vastased 17 lauda, neist 7 ründes. «Tuli rääkida lauavõitlusest ja pallikaotustest, mida alguses lubamatult palju tegime. Teisel poolajal need näitajad tasakaalustusid, ju oli jutust kasu ja suutsime teisel poolajal 19 minutit asjad enda kontrolli all hoida. Patt oleks teise poolajaga mitte rahule jääda,» sõnas Varrak.

Ta nõustub küll favoriidistaatusega, ent ei taha Raplat kuidagi alahinnata. «Kui Rapla on finaalis, siis ta ei saa kehv olla. Selge on see, et oleme selles seerias favoriidid. Aga me peame seda ka tõestama. Aivar kindlasti nuputab järgmises mängus midagi uut veel välja, millega tuleb hakkama saada.»

Kuusmaa: me polnud selliseks kaitseks valmis

Rapla Avis Utilitase peatreener Aivar Kuusmaa sõnas pärast finaalseeria kaotatud avamängu, et ta püüdis minna Kalev/Cramo vastu ründavalt mängima. Algul see plaan õnnestus, ent hiljem mitte. «Kui sa võimalusi ära ei realiseeri, on raske,» sõnas Kuusmaa oma meeste ohtrate möödavisete kohta teisel poolajal. Esimese poolaja võitis Rapla 32:30.

«Kui me poleks avapoolaja lõpus rumalaid otsuseid teinud, oleks vahe võinud olla 7-8 punkti,» tõdes Kuusmaa.

Teisel poolajal jäi Rapla Kalevi agressiivse kaitse vastu hätta ja see lõhkus meeskondliku mängu. «Mingi hetk olime veel ree peal, aga siis ei saanud korvi alt sisse. Ilmekalt näitab meie tegutsemist teisel poolajal see, et andsime vaid kolm rsultatiivset söötu. Kui me ei hakka võistkndlikult mängima isegi siis, kui oleme väsinud, siis läheb raskeks,» teab Kuusmaa.

Rapla liider Thomas van der Mars ei suutnud samuti vajalikku panust anda, tema arvele jäi 8 silma. «Oleks ta mõne lihtsa viske korvi alt ära pannud, oleks enesekindluse leidnud, aga Kalevi pikad tegid ta elu raskeks,» lisas Kuusmaa. «Meie mehed polnud selliseks kaitseks valmis, muidu poleks me niimoodi visanud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles