Conte võidurõõmu hind: lõhkine huul ja rikutud ülikond

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Antonio Conte ja Thibaut Courtois Chelsea tiitlivõitu tähistamas.
Antonio Conte ja Thibaut Courtois Chelsea tiitlivõitu tähistamas. Foto: Ryan Browne/Imago/Scanpix

Londoni Chelsea on aastase pausi järel taas Inglismaa jalgpallimeister. Eile alistati võõrsil 1:0 West Bromwich Albion ning vajutati tiitlivõidule pitser. See tähendas, et peatreener Antonio Conte mängujärgne pressikonverents kujunes tavapärasest veidi lõbusamaks.

«Mu ülikond on täielik katastroof,» naeris paraja hilinemisega ajakirjanike ette ilmunud Conte, kes nõretas mängijate poolt kaela kallatud õllest ja šampanjast. Lisaks oli endisel Itaalia koondise peatreeneril ette näidata katkine mokk, kirjutab BBC. «Ma tegin EMil ka huule katki, kui Belgia vastu värava lõime, ja haava tuli õmmelda. Simone Zaza virutas toona mulle peaga, aga ma ei usu, et see oli tahtlik. Ei teagi, kas seekord löödi pea või rusikaga, aga ma kordaks seda hea meelega,» jõudis Conte muljeid vahetada, enne kui meeskonna staažikamad mängijad ta ajakirjanike eest võidupeole tirisid.

Conte võttis Chelsea meeskonna juhendamise möödunud suvel üle Guus Hiddinkilt, kes oli omakorda toodud klubisse asendamaks Jose Mourinhot. 2014-15 hooajal Chelsea tiitlivõiduni juhendanud portugallane sai hundipassi, kui Chelsea oli järgneval hooajal Inglismaal väljalangemistsooni lävel. Hiddink ei teinud küll imet, aga kergitas klubi hooaja lõpuks esikümnesse. Tiitli võitnud Leicester Cityst jäädi 31 silma kaugusele.

«Kui sa jõuad kohale pärast rasket hooaega, meeskond on lõpetanud liigas 10. kohal, siis see tähendab, et seal on palju probleeme. Leida kiiresti õige lahendus ei ole lihtne ja seetõttu ma tahan tänada oma mängijaid, et nad uskusid teistmoodi töötamisse, minu filosoofiasse, vigade leidmiseks tehtud videoanalüüsi ning nad näitasid õiget suhtumist ja käitumist,» rääkis peatreener.

Nagu Postimees eile kirjutas, oli Chelsea tiitlivõidu võtmeks linnarivaal Arsenalilt saadud kaotus ja üleminek kolmemehelisele kaitseliinile, millele järgnes 13-mänguline võitude seeria. «See oli väga ärritav, sest Arsenali mängu lõpuks ei näinud ma väljakul jälgegi oma tööst või minu jalgpallideedest. Aga sel raskel hetkel leidsin endas tugevuse, et muutuda, võtta vastutus ja leida mängijatele õige süsteem. See oli hooaja võtmekoht, sest iga viimne kui mängija leidis selles süsteemis endale parima.»

Conte lisas, et on väga uhke tunne juba oma esimesel hooajal Chelseaga meistriks tulla, ning tänas taas mängijaid üles näidatud töötahte ja võitlusvaimu eest. Loorberitele puhkama ei kavatse itaallane aga jääda, sest hooaja viimase matšina on kavas Inglismaa karikafinaal Londoni Arsenaliga. «Meil on kaks liigamängu (kodus Watfordi ja Sunderlandiga - toim) aega tähistada ja siis tuleb üritada teha niigi suurepärasest hooajast fantastiline hooaeg.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles