Osta tükike vormeliajalugu: 20 aastat vana Playstation, mis on väärt neljakohalise summa!

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heinz-Harald Frentzen Jordani roolis.
Heinz-Harald Frentzen Jordani roolis. Foto: Imago/ScanPix

Aasta oli siis 1997, kui Jordani F1 meeskond otsustas tähistada videomängu «Formula 1 ’97» ilmumist eriväljalaskega Playstationi mängukonsoolist. Kui 1994 aastal turule paisatud originaalseid Playstatione on kokku müüdud üle 100 miljoni eksemplari, siis Jordani ikoonilist kollast värvi konsoole toodeti vaid 10(!) tükki, mis teeb neist vormeli- või Playstationi fännile tõelise püha graali.

Parajasti on aga üks selline Playstation saadaval. Oksjoniportaalis Ebay müüakse 20 aastat tagasi ilmavalgust näinud konsooli ilma originaalkarbita ning väikeste kriimudega vormeli nina kujutaval kaanel. Puudustele vaatamata on fännid võimalusest osta tükikene ajalugu hullumas: kirjutamise hetkel on konsooli hind kerkinud juba 1750 Inglise naela ehk 2063 euroni. Kes soovib oma sõna sekka öelda, peab seda tegema kärmelt, sest oksjon lõppeb Eesti aja järgi kell kolm päeval.

20 aastat vana ja 2000 eurot väärt Playstation
20 aastat vana ja 2000 eurot väärt Playstation Foto: ebay.com
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles