Ligur rühib rallikrossi EM-etapil poofinaali suunas, Saluri raskustes

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janno Ligur Super 1600 EMi avaetapil Portugalis.
Janno Ligur Super 1600 EMi avaetapil Portugalis. Foto: Erakogu

Maailmas meeletu kiirusega populaarsust koguv rallikrossi MM-sari külastab sel nädalavahetusel Belgiat. Jules Tacheny nimelisel ringrajal on võistlustules ka kaks Eesti pilooti: Super1600 EM-etapil löövad kaasa Siim Saluri ja Janno Ligur.

Rallikrossis on igal piloodil neli kvalifikatsioonisõitu, mille jooksul kogutud tulemuste alusel pääsevad parimad mehed poolfinaalidesse. Reedel toimunud esimeses kvalifikatsiooniringis käis eestlastest paremini 14. aja saanud Saluri käsi. Ligur oli sõidu lõpetanutest viimane ehk 25.

Et stardijärjekorrad mängitakse pärast igat sõitu vastavalt paremustabelile ümber, jäi Liguri saatuseks seega teises ringis startida kõige aeglasemate meeste seas. Eestlane tuhises kõigist konkurentidest mööda ja edestas lähimat jälitajat lõpuks peaaegu kuue sekundiga. Vooru kokkuvõttes oli Liguri tulemus neljas. Seekord jäi viimaseks sootuks katkestanud Saluri. Pärast kahte kvalifikatsioonivooru on Ligur seega 14. ning Saluri 23. kohal. Viimased kaks sõitu on kavas täna pärastlõunal, poolfinaalid ja finaal homme.

Super 1600 hooaja avaetapil Portugalis teenisid nii Saluri kui Ligur lõpuks 10 punkti, millega jagatakse üldises paremusjärjestuses kaheksandat kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles