Taivo Mägi: mulle meeldis Rasmusele omane tugev lõpp

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rasmus Mägi.
Rasmus Mägi. Foto: Tairo Lutter / Postimees

400 meetri tõkkejooksja Rasmus Mägi tegi välishooaja avastardi kergejõustiku Teemantliiga teisel etapil Shanghais, kui jooksis välja aja 49,38, mis andis üheksa mehe konkurentsis kolmanda koha. 25-aastase sportlase treenerist isa Taivo Mägi ütles, et jäi hooaja esimese stardiga rahule.

«Avastardi kohta oli tegu tugeva jooksuga pärast pikka treeningperioodi (välislaagrid nii Lõuna-Aafrika Vabariigis kui ka Portugalis - toim). Eriti meeldis mulle Rasmusele omane tugev lõpp,» ütles Taivo Mägi Postimehele.

Kui jooksu võitnud ameeriklane Bershawn Jackson näitas ainsana tulemust, mis jäi alla 49 sekundi (48,63), siis kolm järgmist meest jooksid vaid kaheksa sajandiku sisse. Nii lõpetas jooksu paremuselt teise ajaga Lõuna-Aafrika Vabariigi esindaja L. J. van Zyl (49,35), poodiumi viimasele astmele tõusis Mägi (49,38) ning neljandana finišeeris ameeriklasest Rio olümpiavõitja Kerron Clement (49,43).

Lisaks jooksis 49 sekundi sisse mullu olümpiafinaalis valestardi tõttu diskvalifitseeritud Puerto Rico sportlane Javier Culson (49,90). 2014. aasta Euroopa meister ning mulluse EMi pronksmedalist Kariem Hussein (Šveits) pidi aga leppima viienda kohaga (50,02).

Järgmise 400 meetri tõkkejooksu stardi kavatseb Mägi teha 21. mail Jaapanis Kawasakis, kus toimub IAAFi World Challenge sarja võistlus.

Shanghai Teemantliiga etapi 400 meetri tõkkejooksu lõpuprotokoll.
Shanghai Teemantliiga etapi 400 meetri tõkkejooksu lõpuprotokoll. Foto: diamondleague.com
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles