Video: haruldane eksimus penaltil tõstis ManCity tabelis Liverpoolist mööda

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Manchester City kaitsja Nicolas Otamendi (vasakul) näitamas kohtunikule, et Riyad Mahrez puudutas penaltit lüües palli kaks korda.
Manchester City kaitsja Nicolas Otamendi (vasakul) näitamas kohtunikule, et Riyad Mahrez puudutas penaltit lüües palli kaks korda. Foto: Martin Rickett/AP/Scanpix

Inglismaa jalgpallimeistrivõistlustel teenis olulise võidu Manchester City, kes alistas koduväljakul 2:1 Leicester City. ManCity möödus tänu võidule Liverpoolist ja tõusis turniiritabelis 3. kohale.

ManCity ja Leicesteri kohtumine oleks võinud lõppeda ka viigiliselt, kuid 77. minutil jäi võõrustajatel realiseerimata penalti. Riyad Mahrez saatis palli küll 11 m karistuslöögist väravasse, kuid kohtunik nägi täpselt, et Mahrez tegi kaks pallipuudet ning tühistas värava.

Vasaku jalaga penaltit löönud Mahrez libastus ning lõi mänguvahendi vastu enda paremat jalga. Sealt lendas palli juba väravasse. Kuna kahte puudet vastavalt reeglitele teha ei tohi, siis tühistas kohtunik ka värava.

Sarnane juhtum leidis nädala keskel aset ka Meistrite liigas, kuid toona ei pannud õigusemõistja tähele, et Antoine Griezmann puudutas palli kaks korda.

Tagasi Premier League’i juurde tulles, siis ManCityle tõid koduväljakul võidu David Silva 29. ja Gabriel Jesusi 36. minuti väravad. Gabriel Jesus saatis palli väravasse penaltipunktilt. Leicesteri tabamuse autoriks oli 42. minutil Shinji Okazaki.

ManCity tõusis tabelis nüüd 72 punktiga 3. kohale. 70 silma kogunud Liverpool langes 4. positsioonile. Meistritiitli on endale kindlustanud juba Londoni Chelsea 87 punktiga.

Premier League’i tabelitipp

  1. Londoni Chelsea 87 punkti/36 mängu
  2. Tottenham 77/35
  3. Manchester City 72/36
  4. Liverpool 70/36
  5. Londoni Arsenal 66/35
  6. Manchester United 65/35
  7. Everton 61/37
  8. West Bromwich Albion 45/36
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles