Sageli Eestiski kihutanud NSVLi rallilegend suri aasta pärast kaksikvenna siit ilmast lahkumist (4)

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Igor Bolšihh ralliauto roolis.
Igor Bolšihh ralliauto roolis. Foto: Ekraanitõmmis

Reedel suri NSVLi rallilegend Igor Bolšihh. 68-aastaselt Moskvas surnud Bolšihh lahkus siit ilmast aasta aega pärast kaksikvenna Nikolai Bolšihhi surma.

1969. aastal mootorispordiga tegelema hakanud vennad krooniti NSVLi meistriteks võistkondlikus arvestuses 1974. ja 1976. aastal. Lisaks noppisid nad kokku 5 hõbemedalit.

Korduvalt ka MM-etappidel osalenud vendade parimaks tulemuseks jäi Igor Bolšihhi 14. koht Soome rallil. Võistlusklassis 1600 noppis ta aga ka esikoha.

1978. aastal krooniti Nikolai Bolšihh NSVLi meistriks ringrajasõidus. Lisaks võitis ta 1982. ja 1984. aastal Tähtede võidusõidu.

Eesti teedel olid vennad Bolšihhid sagedased külalised, sõites Liidu aegadel Moskvitši, Žiguli ja Lada VFTSiga. 1990ndatel aastatel käisid vennad aga Eestis võistlemas tollal siinkandis haruldase BMW M3-ga. Näiteks võideti 1991. aastal just sellel autol kõige esimene Lõuna-Eesti ralli.

2010. aastal võttis Nikolai Bolšihh Laitse rallipargis korraldatud legendide üritusel mõõtu Eesti vanameistritelt, leedukalt Stasys Brundzalt ja 1984. aastal autoralli maailmameistriks kroonitud Stig Blomqvistilt. Rootslane oli lõpuks ka mees, kes nimetatud võidusõidu võitis.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles