51-aastane Jaanson võitis koos Endreksoniga pronksmedali

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Jaanson (vasakul) ja Tõnu Endrekson 2008. aasta Pekingi olümpial.
Jüri Jaanson (vasakul) ja Tõnu Endrekson 2008. aasta Pekingi olümpial. Foto: RAIGO PAJULA/PM/SCANPIX BALTICS

Laupäeval, 13. mail Pärnus toimunud sõudmise karikavõistlused tõid koduklubide eest võistlustulle nii endisaegsed tipud kui ka koondistesse pürgijad. Karika pälvis ülekaalukalt Pärnu Sõudeklubi, vahendab soudeliit.ee.

Üks neist harvadest ja mahedatest kevadilmadest tervitas sõudjaid Pärnu jõel, pakkudes mõõdukat tuult ja rohkem kui 15 soojakraadi. Hooaja esimesel suurel võistlusel võisteldi klubide karika nimel, ent põnev oli jälgida sedagi, kuidas läheb koondisesse pürgijatel. Omamoodi kõneainet pakkus üle aastate paarisaeru kahepaati istunud Jüri Jaansoni ja Tõnu Endreksoni esitlus. Kogenud Endrekson ning tippspordist aastaid tagasi taandunud 51-aastane Jaanson ei pidanud tühjade pihkudega lahkuma, sest suutsid tulemusega 7.14,5 pingutada pronksmedali vääriliselt. Sõidu võitsid ajaga 6.56,2 viimati Belgradi MK-etapil ühiselt neljapaadis sõudnud olümpiapronks Kaspar Taimsoo ja tippsporti naasnud Kaur Kuslap. Teiseks platseerusid ajaga 7.03,6 Pärnu kalevlased Johann Poolak ja Marko Laius.

Meeste ühepaadil võitis veenva ülekaaluga koondisse pürgiv Geir Suursild (7.37,2). Järgnesid tallinlane Martin Kivilo 7.42,2ga ning SAK Tartu liige Mihkel Taros (7.54,6). Tüdrukute A-klassi paarisaeru kahepaadil võitsid Pärnu Sõudeklubi sportlased Greta Jaanson ja Annabel Aron (8.19,1). Ka hõbe- ja pronksmedal kuulusid sama klubi esindajatele: Celia Vaiksaare ja Maris Miti ajaks fikseeriti 9.00,1, Kelli Järvoja ja Merili Rohelpuu said kirja 9.05,2.

Meeste roolijata kahepaadil näitasid 7.24,5ga võimu kalevlased Joosep Laos ja Sten-Erik Anderson. Hõbeda võitsid Pärnu Rääma linnaosas asuva Pärnu Sõudeklubi mehed Markus Ritson ja Daniel Liik ning pronksi SAK Tartu esindus Heigo Ilves-Reigo Pihlak (7.45,1). Naiste paarisaeru kahepaadil kuulus karikas Nora Küütsile ja Liisu Mitile (7.58). Järgnesid kunagine Euroopa meister Kaisa Pajusalu koos Andra-Laura Meeksaga (8.19,4) ning tallinlannad Maarja-Liis Salumäe ja Karmen Alnek (8.20,1).

Klubide arvestuses võitis ülekaalukalt 171 punktiga Pärnu Sõudeklubi. Järgnesid Pärnu Sõudekeskus Kalev (113 punkti) ja Viljandi Sõudeklubi 111 punktiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles