Benfica krooniti neljandat aastat järjest Portugali meistriks

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Benfica jalgpallimeeskond tähistamas järjekordset tiitlivõitu.
Benfica jalgpallimeeskond tähistamas järjekordset tiitlivõitu. Foto: MIGUEL RIOPA/AFP/Scanpix

Portugali jalgpalli kõrgliiga meistriks tuli tänavu taas Lissaboni Benfica, kes võitis tiitli juba neljandat aastat järjest.

Benfica kindlustas endale võidukarika üks voor enne hooaja lõppu, kui alistas eile koguni 5:0 Vitoria de Guimaraesi meeskonna. Liigatabelis on Benfical 33 mänguga kogutud 81 punkti, mida on kaheksa silma võrra enam kui teisel positsioonil asuval FC Portol, kellel on seejuures peetud üks mäng vähem. Kolmandal real paikneb praegu 67 punktiga Lissaboni Sporting. Kui Porto peaks isegi kaks viimast kohtumist võitma ning Benfica kaotama, siis oleks Benfical ikkagi koos kaks silma rohkem.

Meistritiitli kindlustanud Benfica on nüüd klubi ajaloos tulnud Portugali meistriks 36 korda, mida on üheksa võrra enam kui Portol. Käimasoleval hooajal näitas aga parimat minekut just pealinnameeskond, kes juhtis liigat juba viiendast voorust alates.

Tähelepanuväärne fakt kahe Portugali tugevama meeskonna võrdluses on aga see, et viimati tuli neli aastat järjest tiitlivõitjaks Porto aastatel 2006–2009. Samuti on nad meistriks kroonitud ka viis korda järjest (1995–1999).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles