Liverpooli suur võit viis Ragnar Klavani Meistrite liigast sammu kaugusele (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ragnar Klavan võitlemas 11. detsembril palli pärast West Ham Unitedi ründaja Andy Carrolliga, kes kuulus aastatel 2011-2013 Liverpooli meeskonda.
Ragnar Klavan võitlemas 11. detsembril palli pärast West Ham Unitedi ründaja Andy Carrolliga, kes kuulus aastatel 2011-2013 Liverpooli meeskonda. Foto: Lynne Cameron/Sportimage/PA Images/Scanpix

Inglismaa jalgpalli kõrgliigas alistas Eesti jalgpallikoondise kapteni Ragnar Klavani koduklubi Liverpool võõrsil koguni 4:0 West Ham Unitedi ja tegi sellega suure sammu tuleval hooajal Meistrite liiga põhiturniiril mängimise suunas. 31-aastane Klavan vaatas seekord taas mängu varumeestepingilt.

Skoori avas 35. minutil Daniel Sturridge, kasutades ära West Hami kaitseliini ebaõnnestunud katse tekitada suluseisu. Sturridge'ile söödu andnud Philippe Coutinho lisas ise 57. ja 61. minutil veel kaks tabamust, lõppskoori vormistas 76. minutil Divock Origi.

Liigatabelis on Liverpool jätkuvalt kolmas, olles kogunud 73 punkti. Lähimal jälitajal Manchester Cityl on punkte 72 ja Arsenalil 69, ent Liverpoolil on jäänud pidada veel üks, mõlemal konkurendil kaks mängu. Täna Tottenham Hotspuriga mängival Manchester Unitedil on 65 punkti ja kaotuse korral on nende teoreetilisedki võimalused esinelikus lõpetada kadunud.

Enne mängu:

Liverpool paikneb kaks vooru enne hooaja lõppu liigatabelis 70 punktiga neljandal kohal. Kuna peaeesmärgiks on aasta lõpetada nelja parema seas, mis kindlustaks tulevaks hooajaks koha Meistrite liigasse, siis tuleb kaks viimast mängu kindlasti võita. Seda enam, et kolmandal positsioonil asuv Manchester City jääb Punastest kahe punkti kaugusele ning viiendal real olev Londoni Arsenal maha kõigest ühe silmaga.

Liverpooli viimase aja vorm pole aga kõige parem, sest viimase nelja mänguga on löödud vaid kolm väravat ning enda võrku lastud kaks tabamust. Viimase kuu aja tulemusi vaadates saadi 16. aprillil võõrsil 1:0 jagu West Bromwich Albionist, kaotati nädal aega hiljem kodusel Anfieldi staadionil 1:2 Crystal Palace’ile, võideti maikuu esimesel päeval võõrsil 1:0 Watfordi ning mängiti eelmisel pühapäeval koduväljakul Southamptoniga väravateta viiki.

Tänase vastase West Hamiga on Liverpool käimasoleval hooajal kohtunud korra, kui kodusel Anfieldi staadionil saadi 11. detsembril kirja 2:2 viik. Klavan pääses siis väljakule teises poolajaks, kui vahetas keskkaitses välja horvaadi Dejan Lovreni. Eestlase viimane täismäng pärineb 8. aprillist, kui Liverpool sai võõrsil raske 2:1 võidu Stoke City üle. Pärast seda tabas Klavanit põlvevigastus, mistõttu ei kuulunud 31-aastane eestlane Punaste koosseisu kaks järgnevat kohtumist. Kui 1. mail pääses ta 1:0 võidumängus Watfordi vastu platsile alles normaalaja üleminutitel, siis eelmisel nädalal toimunud 0:0 viigikohtumises Southamptoniga jäi viljandlane vahetusmeeste pingile. Seega on Liverpooli põhikeskkaitsepaari pärast Klavani traumat moodustanud Lovren ning kamerunlane Joel Matip.

Viimase asjaoluna tasub välja tuua tendents, mille kohaselt on Liverpool tänavu omajagu punkte kaotanud just liigatabeli teise poole meeskondadele, mitte eeldatavalt tugevamatele. Kui West Ham on praegu 12. positsioonil, siis Liverpooli käimasoleva hooaja viimane vastane ehk Middlesbrough paikneb 19. real ning mängib järgmisel aastal Inglismaa esiliigas.

Premier League’i tabelitipp:

  1. Londoni Chelsea 87 punkti/36 mängu
  2. Tottenham 77/35
  3. Manchester City 72/36
  4. Liverpool 70/36
  5. Londoni Arsenal 69/36
  6. Manchester United 65/35
  7. Everton 61/37
  8. West Bromwich Albion 45/36
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles