Uurimise all olev skandaalne tenniselegend tekitas taas pahameelt

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilie Nastase ja Simona Halep.
Ilie Nastase ja Simona Halep. Foto: SCANPIX

Naiste tennise katusorganisatsiooni WTA tegevjuht Steve Simon pole rahul Madridi tenniseturniiri korraldajate tegevusega, kuna nad lubasid pärast eilset finaali auhinnatseremoonial osaleda ka Rumeenia tenniselegendil Ilie Nastasel, kes kannab praegu ajutist karistust, kuna tegi eelmisel kuul rassistliku märkuse praeguse naiste esireketi Serena Williamsi sündimata lapse suunas.

Eile Madridis toimunud finaalis sai maailma kaheksas number, rumeenlanna Simona Halep 7:5, 6:7 (5), 6:2 jagu prantslannast Kristina Mladenovicist (WTA 17.) ning kaitses tiitlit. Triumfi oli tulnud kohapeale vaatama ning tähistama aga ka endine meeste maailma esireket ning Rumeenia koondise kapten Nastase. «Oli põnev finaalmatš ning õnnitlen südamest Simonat ja Kristinat tugevatasemelise esituse eest,» ütles Simon WTA avalduses katusorganisatsiooni kodulehel. «Paraku heitis päevale varju härra Nastase osalemine auhinnatseremoonial, kus ta poleks tohtinud olla,» jätkas Simon.

«ITFi (Rahvusvahelise Tenniseliidu) otsuse järgi on ta praegu solvavate väljaütlemiste tõttu ajutise keelu all ning uurimise ajal ei tohi ta osa võtta WTA korraldatavatest sündmustest. On vastutustundetu ja vastuvõetamatu, et Madridi turniiri korraldajad talle ametliku rolli andsid,» avaldas Simon pahameelt.

Nastase vastuolulised väljaütlemised leidsid aset 21. aprillil toimunud Rumeenia ja Suurbritannia Fed Cupi mängueelsel pressikonverentsil, kus 70-aastane tenniselegend kommenteeris Serena Williamsi rasedust. «Vaatame, mis värvi ta sündides on. Šokolaad väikese piimaga?» Oma vastuse andis Instagrami teel ka ameeriklanna. «Sa võid mind sõnadega tulistada, võid proovida mind vihaga tappa, kuid tõusen ikka kui õhk,» kirjutas 35-aastane Williams.  

Lisaks tekitas Nastase skandaali ka mängupäeval, kui kaotas kohtumise ajal enesevalitsuse, misjärel saatis kohtunik Andreas Egli ta väljakult minema. Mees aga keeldus ning läks hoopis tribüünile istuma. Seepeale sekkusid turvatöötajad ja juhatasid ägestunud Nastase riietusruumidesse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles