Hamilton kavaldas Hispaanias Vetteli üle, katkestanud Bottas mängis võtmerolli

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lewis Hamilton alistas Sebastian Vetteli.
Lewis Hamilton alistas Sebastian Vetteli. Foto: JOSEP LAGO/AFP/Scanpix

F1 hooaja viienda etapi, Hispaania GP võit kuulus Lewis Hamiltonile. Oivalise stardi teinud Sebastian Vettel lõpetas teisena, Daniel Ricciardo kolmandana. Kumbki soomlane finišisse ei jõudnud, küll aga sel hooajal esimest korda Fernando Alonso.

Võistlus pakkus närvikõdi juba esimestest meetritest alates. Puhtamalt rajapoolelt lähte saanud Mercedesed magasid stardi maha ning Vettel pääses liidrikohale. Viiendaks langenud Valtteri Bottas müksas esimeses kurvis rahvuskaaslast Kimi Räikköneni, kes omakorda lendas seetõttu otsa Max Verstappenile. Viimase kahe sõit sai otsa, Bottas kihutas edasi ja mängis paarkümmend ringi hiljem võitja saatuse otsustamises võtmerolli.

Nimelt hakkas Mercedes Vetteli selja taha jäämise tõttu vangerdama oma boksitaktikaga – kolme peatuse peal olnud Vettelile vastati kahe peatuse taktikaga. Edu pidanuks olema siiski Vettelil, sest Barcelona ringrajal on kiirem võidu sõita kolme peatusega. Ent Vettel tuli boksist välja Bottase selja taha ning soomlane hoidis teda nõnda kaua kinni, et Hamilton nullis sakslase eduseisu.

Kui Stoffel Vandoorne Felipe Massat rammis ja virtuaalse turvaauto välja tõi, läks Mercedes riskile – Hamilton toodi boksi ja pandi alla kiiremad rehvid. Ferrari vastas, mehed tulid esimesse kurvi kõrvuti ning väikese kontakti tulemusel jäi ette Vettel. Ent Hamilton realiseeris oma kiiremad rehvid, möödus suurimast tiitlirivaalist ning edasi polnud Vettelil teha midagi!

Enne sõitu:

Eilse kvalifikatsiooni võitis MM-sarja üldliidri Sebastian Vetteli (Ferrari) ees 0,051 sekundiga Hamilton, kes asub üldarvestuses teisel kohal. Kolmandat aega näitas viimase meeskonnakaaslane Valtteri Bottas, kes võitis kaks nädalat tagasi Sotšis toimunud etapi, mis oli ühtlasi tema karjääri esimeseks triumfiks vormel-1 sarjas.

Hamilton sai seejuures eile kirja oma karjääri 64. kvalifikatsioonivõidu, mida on vaid ühe võrra vähem kui legendaarsel kolmekordsel maailmameistril Ayrton Sennal. Neist kahest rohkem (68) võitu on suutnud koguda ainult Michael Schumacher.

Tänase esikolmiku järel asuvad võidu kihutama soomlane Kimi Räikkönen (Ferrari), noor hollandlane Max Verstappen (Red Bull) ning Austraalia piloot Daniel Ricciardo (Red Bull). Üllatava tulemuse tegi eilses kvalifikatsioonis aga McLareni sõitja Fernando Alonso, kes sõitis välja seitsmenda aja. Kas tänavusel hooajal pidevalt mootoriprobleemidega pahuksis olev hispaanlane suudab kodupubliku silme all jõuda finišisse või lõpeb võistlus tema jaoks taas tehnilise rikkega?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles