Taaramäe: kui Kangert täna palju aega ei kaota, on hea kokkuvõte võimalik

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Kangert.
Tanel Kangert. Foto: Toni Läänsalu

Giro d’Italia velotuuril on täna kavas 149 km pikkune mõrvarliku mäefinišiga etapp. Päev lõppeb 26 km lõputõusuga, mis teeb kindlasti korrektiive üldarvestuses, kirjutab rattauudised.ee. Astana ratturitest parimal, 18. kohal asuval Tanel Kangertil on soodne võimalus oma kohta parandada. Seda muidugi juhul, kui jalad piisavalt head on.

Kangert jääb üldliidrist Bob Jungelsist (Quick-Step Floors) enne pühapäeva maha 1.13. Paremuselt teine Astana rattur Dario Cataldo asub 20. positsioonil, kaotades Kangertile 19 sekundit. Rein Taaramäe hinnangul on tänane üheksas etapp Giro esimese poole raskeim ja enne puhkepäeva pingutavad ässad ehk tavapärasest rohkem. Teisipäeval seisab ees 39,8 km eraldistart ning kõrge koht kokkuvõttes peaks andma soodsama stardiaja.

«Pühapäeval Girol tõsine etapp – viimased 25 km on põhimõtteliselt vastumäge. Hoiame siis Kanksile koos pöidlaid. Kui ta selle päeva üle elab ja väga aega ei kaota, siis on hea kokkuvõte juba väga võimalik. Jõudu Tanel!» kirjutas Taaramäe oma Facebooki lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles