Video: mootorratas põhjustas Girol kukkumise, ohvriteks tipptiimi sõitjad

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sky meeskonna ratturid, paremal Geraint Thomas.
Sky meeskonna ratturid, paremal Geraint Thomas. Foto: Luk Benies/AFP/Scanpix

Tänasel Giro d'Italia etapil toimus umbes 14 kilomeetrit enne finišit kukkumine, milles oli taas osaline mootorrattur. Kõige tõsisemalt puudutas õnnetus Sky võistkonda, kelle liider Geraint Thomas kukkus eriti valusalt ja kaotas lõpuks etapivõitjale Nairo Quintanale üle viie minuti, ehkki oli enne tänast üldarvestuses teisel kohal.

Õnnetuse põhjustas tee äärde seisma jäänud politsei mootorratas, millest kogu peagrupp mööda ei mahtunud. Esimesena riivas ratast õlaga hollandlane Wilco Kelderman ja kaldus seetõttu Team Sky ratturite keskele. Kukkusid teiste seas enne tänast üldarvestuses kolmandal kohal olnud Adam Yates (Orica-Scott) ning enamik Sky mehi, nende hulgas Mikel Landa ning kõrget kohta jahtinud Thomas.

«Naeruväärne. Selliseid asju ei tohiks lihtsalt juhtuda,» sõnas Yates Guardianile. «Tunne oli hea, järgmisel hetkel olin aga pikali asfaldil. Oligi kõik, sõit läbi,» sekundeeris talle Thomas. «Olen väga pettunud ja väga vihane.»

Seejuures käis Thomasel õlg liigesest väljas, kuid tiimi arst lükkas selle paika tagasi ja britt lõpetas etapi 29. kohaga. Lootus üldvõidule on nüüd aga praktiliselt kadunud. Etapi võitja Quintana juhib ka üldarvestuses, Thibaut Pinot kaotab talle 28 ja Tom Dumoulin 30 sekundiga. Tanel Kangert sai täna kõrge 7. koha ja on kokkuvõttes 11. real. Homme on tuuril puhkepäev.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles