Varrak vihjas kohtunikele: mitte ainult mängijad ei toonud murrangut (1)

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev/Cramo - Rapla AVIS UTILITAS.
Kalev/Cramo - Rapla AVIS UTILITAS. Foto: Tairo Lutter

Kalev/Cramo peatreener Alar Varrak ütles pärast Rapla Avis Utilitase teistkordset alistamist Eesti meistriliiga finaalseerias vihjamisi, et kolmandal veerandajal, mil Rapla eduseisu haaras ja mängupilt muutus, oli oma roll ka kohtunikel. Kalev sai siiski 75:72 võidu ja juhib seeriat 2:0.

«Huvitav, kuidas hetkega võib pilt kardinaalselt muutuda. Pean silmas kolmanda veerandaja algust. Mitte ainult mängijad ei toonud seda murrangut,» sõnas Varrak. Kui ajakirjanikud küsisid, kas ta viitab kohtunike tööle, ei tahtnud juhendaja seda kinnitada. «Ma ei mõtle midagi,» ütles ta irooniliselt ja lisas, et tahab kõik hetked rahulikult videost üle vaatama ega taha kohtunikke liigselt siunata.

Kuigi kohtunik Rain Peerandi mängu eel siinkirjutaja provokatiivsete küsimustega kaasa ei läinud, oli teine mäng võrreldes esimesega mitu närvilist hetke ja kohtunikega sõnelemist mängijate poolt palju rohkem. Kõnealuse kolmanda veerandaja alguses tabas Rapla järjest mitu viset ja siis jäeti viga vilistama Kalevi korvialusele mehele Cedric Simmonsile.

Simmons oli sellest silmnähtavalt häiritud ja andis sellest ka kohtunikele teada. Seejärel tõukles Simmons ise vastastega ja sai lõpuks ise ebasportliku vea. Ja see ajas muidu äärmiselt rahuliku mehe närvi. Närvi läks ka kogu Kalevi pink, kust lisaks peatreener Varrakule kargasid üles ka abitreenerid Martin Müürsepp, Indrek Reinbok ja mänedžer Kaarel Sibul. Indrek Kajupank viis seejärel Rapla esimest korda juhtima 46:44.

«Sel hetkel läks kontroll täielikult Raplale. Samas peame me mentaalselt tugevamad olema. Ei tohi lasta end häirida. Lagunesime ära ja tükk aega läks enne, kui asjad kontrolli alla saime. 5-7 minutit olime šokis,» ütles juhendaja.

Rapla Avis Utilitase peatreener Aivar Kuusmaa ütles, 0:2 taga olles musta masendust ei tunne ja kodumäng annab lootust. Sellise mängu pealt minna koju mängima, kus saal on punane (viitab fännidele-toim), on meile küll ja küll võimalusi,» usub juhendaja. Kui ise tublimad ollakse ja vead parandatakse. 0:2 seisust on ennegi välja tuldud.

Kuigi Rapla tegutses ühtlasemalt kui avamängus, langes ansamblist välja sloveenlasest mängujuht Domen Bratoz. Mängu alguses kaotas ta oma korvi all palli ja Kalev sai 6:0 ette. See lõhkus ilmselt enesekindluse ja 14 minutiga ta ühtegi punkti ei toonud. Tegi küll kolm pallikaotist ja andis sama palju sööte ja võttis sama palju lauapalle.

Kuusmaa ootab Bratozelt suuremat panust. «Jääb arusaamatuks tema kehv esitus. Ta on ju Sloveenias finaali mänginud, kogemuste taga ei tohiks asi olla. Ta enda ootused on ehk väga kõrged,» arutles juhendaja, kes peab mängujuhiga enne kolmandat kohtumist maha neljasilmavestluse. «Vaatan, kas saan ta sellisesse psühholoogilisse konditsiooni, et ta aitaks meid.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles