Rapla korraldas Kalevile hetkelise šoki

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev/Cramo - Rapla AVIS UTILITAS.
Kalev/Cramo - Rapla AVIS UTILITAS. Foto: Tairo Lutter

Kodusaalis kätte võidetud 11:0 eduseis võib Kalev/Cramo Eesti klubidest vastaste jaoks tähendada seda, et rong on lootusetult läinud. Kuigi kehvalt alustanud Rapla Avis Utilitase mängujuht Domen Bratož arvas ilmselt sedasama, olid tema meeskonnakaaslased vaimselt tugevamad. Nad pingutasid ja pingutasid ning jõudsid Kalevi kihutavale rongile peale kolmandal veerandajal, mil esimest korda mängu juhtima läksid (46:44). Kalevile korraldati šokk, ent see kestis vaid mõnda aega ja lõpusekunditel olid ikkagi tugevamad tiitlikaitsjad – 75:72.

«Huvitav, kuidas hetkega võib pilt kardinaalselt muutuda. Pean silmas kolmanda veerandaja algust. Mitte ainult mängijad ei toonud seda murrangut,» sõnas Kalevi peatreener Alar Varrak. Kui ajakirjanikud küsisid, kas ta mõtleb selle all kohtunike tööd, ei tahtnud juhendaja seda kinnitada. «Ma ei mõtle midagi,» ütles ta irooniliselt ja lisas, et tahab kõik hetked rahulikult videost üle vaadata ega taha kohtunikke liigselt siunata.

Kuigi kohtunik Rain Peerandi mängu eel siinkirjutaja provokatiivsete küsimustega («Kas tekitate mängu põnevust ja intriigi ka juurde?») kaasa ei läinud, oli teine mäng võrreldes esimesega mitu närvilist hetke ja kohtunikega sõnelemist mängijate poolt palju rohkem. Kõnealuse kolmanda veerandaja alguses tabas Rapla järjest mitu viset ja siis jäeti viga vilistamata Kalevi korvialusele mehele Cedric Simmonsile.

Simmons oli sellest silmanähtavalt häiritud ja andis sellest ka kohtunikele teada. Seejärel tõukles Simmons vastastega ja sai lõpuks ise ebasportliku vea. Ja see ajas muidu äärmiselt rahuliku mehe närvi. Närvi läks ka kogu Kalevi pink, kust lisaks peatreener Varrakule kargasid üles ka abitreenerid Martin Müürsepp, Indrek Reinbok ja mänedžer Kaarel Sibul. Indrek Kajupank viis seejärel Rapla esimest korda juhtima 46:44.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles