Võrkpalli rahvuskoondised võitsid kõik kontrollkohtumised

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naiste võrkpallikoondis
Naiste võrkpallikoondis Foto: Volleyball Team Estonia

Sarnaselt rahvusmeeskonnale kogus ka Eesti naistekoondis lõppenud nädalalõpul kolm võitu, kui võõrsil alistati kõigis kontrollkohtumistes Taani. Tänase matši võitis Eesti 3:0 (25:23, 25:13, 27:25). Koondised mängisid ka ühe lisageimi, mille võitsid võõrustajad 25:19.

Kolme mängu kokkuvõttes tõi rahvusnaiskonna juhendaja Andrei Ojamets välja, et parandamisruumi on veel kõigis mänguelementides. Enim võis tema sõnul rahule jääda serviga, millega nopiti kolme matši jooksul 38 otsepunkti.

«Meie mängumasin ei sõida veel õlitatult ja Taani ei ole ka sellisel tasemel võistkond, kellega mängides kõik meie nõrgad kohad välja tuleksid. Küll toon aga positiivse poole pealt välja naiskonna liikmete tahtmise ja suhtumise,» rääkis peatreener. 

Tänase mängu avageimis juhtis Eesti naiskond lõpu eel 21:18 ja kuigi taanlannad suutsid vahet vähendada, lõpetasid nad ise servieksimusega geimi ning meile kuulus 25:23 võit. Teises olid tablool 9:9 viiginumbrid, ent veidi hiljem murdis taanlannad Eliise Hollase serviseeria.

Ta lõi kaks pallinguässa, ühel korral lendas pall kohe meie poolele ja noppisime võrgult punkti, lisaks eksisid taanlannad kahel korral ise rünnakul. Kui Hollas servimise lõpetas, olid tablool Eesti 18:11 edunumbrid.

Kolmandas geimis oli Eesti taga nii 18:20 kui 19:21, ent otsustavateks hetkedeks rebisime järele. Nette Peidi serviäss andis meile esimese matšpalli (24:23), ent hetk hiljem järgnes servieksimus. Eliisa Peidi rünnaku järel tuli teine matšpall, Liis Kullerkannu eduka realiseerimise järel kolmas ja viimane, sest järgnenud pallivahetuse lõpetas Eliise Hollase blokk. Neljandas geimis juhtis Eesti Kristiine Miileni serviässa järel 18:17, ent taanlannad tegid 5:0 spurdi ja lõpetasid geimi võidukalt.

Rahvusnaiskonna juhendaja Andrei Ojamets andis taas mänguaega kõigile tosinale Taani sõitnud pallurile. Edukaim oli 13 punktiga Kadi Kullerkann, keda assisteeris Kristiine Miilen 12 ja Eliisa Peit 11 punktiga. Just tempoosakond oli meil täna eriti võimas. Eliisa Peit lõi kümnest tõstest punktiks seitse, Liis Kullerkann (8 punkti) kümnest kaheksa ja Eliise Hollas (6 punkti) kuuest kolm.

Ojametsa sõnul pöörati temporündajate ja sidemängijate koostöö parandamisele tähelepanu ka tänasel mängueelsel koosolekul ja nagu näha, tuli sellest ka tulu, sest võrreldes kahe esimese päevaga oli omavaheline klapp palju parem. 

Nurgaründaja Nette Peit, kes täna mängis kahes geimis ka liberopositsioonil, tõi samuti kaheksa punkti, Raili Kont-Kontson lisas kuus ja Julija Mõnnakmäe ning Egle Püvi ühe. 

Rahvusmeeskond sai Vila Floris toimunud mängudes kolmel korral jagu Portugalist. Kohtumised lõppesid Eesti 3:1, 3:0 ja 3:2 võitudega. Koondise peatreener Gheorghe Creţu kinnitas, et jäi nähtud mängupildiga igati rahule.

«Meil oli all nädal raskeid jõutreeninguid, mistõttu mängijate jalad olid üsna rasked, ent nad pidasid hästi kinni kehtestatud mänguplaanist,» sõnas juhendaja. 

Kiitust jagus tal ka üle kolme aasta taas koondisesse kuulunud nurgaründajate Kristo Kollo ja Andrus Raadiku aadressil, kes mõlemad nädalavahetusel ka ohtralt mänguaega teenisid.

«Nad tegid head tööd. Samm-sammult saavad nad aina paremini aru asjadest, milles oleme koondise mängupilti silmas pidades kokku leppinud,» rääkis Creţu.

Algaval nädalalõpul on koondis võistlustules juba Eestis, kui reedest pühapäevani mängitakse Kalevi spordihallis kolmel korral Hispaania ja korra Venemaaga. Rahvusnaiskond peab 26. ja 27. mail kaks mängu Lätis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles