Kerberi tõus võib Kontaveidi teises ringis vastamisi viia värske esireketiga

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: Anton Denisov/Sputnik/Scanpix

Eesti parim tennisit Anett Kontaveit pidi värskes maailma edetabelis loovutama kaks kohta ja on nüüd 68. tabelireal. Seoses muutustega tabelis võib eestlannal aga avaneda käimasoleval Rooma turniiril esmakordselt võimalus võtta mõõtu maailma hetke esireketilt.

Eestlannast möödusid hiinlanna Saisai Zheng ja 16-kohalise hüppe teinud rumeenlanna Sorana Cirstea. Maailma esireketiks kerkis aga taas sakslanna Angelique Kerber, kes möödus esiklast ootavast ja praegu väljakutelt eemal olevast ameeriklannast Serena Williamsist.

Kontaveidil on võimalus tabelikohta parandada Rooma turniiril, kus ta jõudis põhitabelisse ning kohtub seal homme maailma 75. reketi Andrea Petkoviciga. Selle kohtumise võitja läheb teises ringis vastamisi just värske esireketi Kerberiga.

Esikümnes tegi suurima tõusu äsja Madridi turniiri võitnud rumeenlanna Simona Halep, kes tõusis nelja koha võrra, olles nüüd Kerberi, Williamsi ja Karolina Pliškova järel neljandal kohal. Talle järgnevad Dominika Cibulkova, Johanna Konta, Garbine Muguruza, Svetlana Kuznetsova, Agnieszka Radwanska ja Caroline Wozniacki.

Eestlannadest mahuvad tabelisse veel 622. kohal olev Kaia Kanepi, kelle koht võrreldes eelmise nädalaga ei muutunud, ning kolm kohta loovutanud ja nüüd 1149. real olev Maileen Nuudi.

Nadal kerkis neljandaks

Meeste ATP edetabelis on esikolmik muutumatu, sinna kuuluvad ikka Andy Murray, Novak Djokovic ja Stanislas Wawrinka. Neljandaks tõusis Madridis võidutsenud Rafael Nadal, möödudes Roger Federerist. Järgnevad Miloš Raonic, äsjane Madridi finalist Dominic Thiem, Marin Cilic, Kei Nishikori ja David Goffin.

Eestlastest on üheksa kohta tõusnud Vladimir Ivanov 413. ja seitse kohta kerkinud Jürgen Zopp 469. tabelireal. Kenneth Raisma langes 22 kohta ja on 698. kohal. Veel mahuvad meie tennisistidest tabelisse Mattias Siimar, Oskar Lusti, Karl Kiur Saar ja Kristjan Tamm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles