Vigastatud Kanterit ootab paarinädalane võistluspaus

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerd Kanter
Gerd Kanter Foto: USA TODAY Network/USA TODAY Network/Sipa USA

Saksamaal peetud võistlusel vigastada saanud Pekingi olümpiavõitja Gerd Kanter käis täna ultraheliuuringul, kus selgus, et kettaheitjal on 3x1,5 cm suurune rinnalihaserebend ning ees on paarinädalane võistluspaus. 

Kanter tegi rinnalihasele häda juba Lõuna-Aafrika Vabariigis peetud laagris, kuid see paranes ruttu ning eestlane läks reipalt Saksamaale Wiesbadenisse võistlema. 

Teisel katsel täitis Kanter 65.87 pikkuse heitega MM-normi ning kuigi ohumärke oli, jätkas ta võistlemist. «Läksin ka kolmandat korda ringi ja selle katsega tegingi endale rohkem viga. Seejärel lõpetasin võistluse ära,» rääkis ta Postimehele laupäeval.

Tänane uuring doktor Madis Rahu juures tõi selgust: rinnalihaserebend võtab natukeseks tuurid maha ning enne juunikuud Kanter heiteringi ei astu. Järgmisel nädalal tehakse talle kordusuuring.

«Eks me siin vahepeal üritame hoolega masseerida, venitada, erinevaid raviprotseduure teha. Laserid-muud asjad. Üritame alternatiivseid treeningvõtteid kasutada ja hoida jalad soojas, ega muud siin teha polegi.» räägib Indrek Tustiti hoolealune. 

Vorm on Kanteril iseenesest hea ning mees loodab, et pikalt ta vigastust põdema ei pea. «Kui väga hästi läheb, siis võib-olla saaks juba esimese nädala lõpuks paigalt heita.»

38-aastane Kanter muigab, et tavaelus selline mure probleeme ei tekitakski.  «Kuna see rebend on aga akuutne, siis on ikka käe liigutamine üles või taha ikka piiratud. Aga see peaks iga päevaga paremaks minema!»

Otseseid võistlusplaane polnud Kanter maikuuks teinud, küll aga loodab ta, et järgmisel Teemantliiga etapil, 15. juunil Oslos on ta kutsutute nimekirjas. «Juunikuus võiks ikka karussellis taas keerlema hakata!»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles