Soome pääses jäähoki MMil krahhist, Venemaa nuhtles Lätit

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome jäähokimeeskond
Soome jäähokimeeskond Foto: GRIGORY DUKOR/REUTERS

Soome jäähokikoondis kindlustas jäähoki MMil edasipääsu veerandfinaali, kui Kanada alistas 5:0 Soomet ohustanud Norra. Läti meeskonna lootused ripuvad juuksekarva otsas. 

Soome asus enne kohtumist A-alagrupis neljandal kohal ja võinuks veerandfinaalist välja jääda siis, kui Norra kogunuks matšidest Kanada ja Valgevenega vähemalt neli punkti või Soome oleks ise kaotanud Kanadale. Et Norra täna kaotas, on Soomel edasipääs kindlustatud. 

Kanada tõusis võidu ja 16 punktiga B-grupi ainuliidriks. Edasi on pääsenud ka Tšehhi (13), Šveits (12) ja nagu mainitud, Soome (11). 

Venemaa jäähokikoondis küttis Lätile suure sauna, kui alistas meie lõunanaabrid 5:0. Edasipääsuks peavad lätlased homme Saksamaad võitma. 

Venemaa tõusid viimase vooru eel 17 punktiga liidrikohale, teisel kohal on USA 15, Rootsi 13 ning Läti ja Saksamaa võrdselt 9 punktiga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles