Video: legendaarse Tretjaki rekordit korranud puurivaht saadeti austusavaldustega erru

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaa jäähokikoondise väravavaht Cristobal Huet.
Prantsusmaa jäähokikoondise väravavaht Cristobal Huet. Foto: Petr David Josek/AP/Scanpix

Jäähoki MMil pidas eile õhtul oma viimase kohtumise poolt turniiri võõrustav Prantsusmaa, kui B-alagrupis alistati 4:1 Sloveenia ja saadeti erru teenekas puurivaht Cristobal Huet.

41aastane Huet jaoks oli tegemist 13. kõrgema divisjoni MM-turniiriga, millega ta kordas seni legendaarse venelase Vladislav Tretjaki ja valgevenelase Andrei Mezini nimel olnud väravavahtide vastavat rekordit.

Kaks korda olümpiamängudel osalenud ning nii Prantsusmaa kui ka Šveitsi meistriks tulnud Huet'st sai 2010. aastal Chicago Blackhawksi ridades esimene Prantsusmaa hokimängija, kes võitnud Stanley karika.

Teenekas mees saadeti erru vägevate austusavaldustega. 24 sekundit enne kohtumise lõppu seisul 4:1 võttis Prantsusmaa peatreener Dave Henderson time-out'i, et Huet saaks nii publiku kui ka kaasmängijate ovatsioonide saatel jäält lahkuda.

Lisaks Huet'le oli eilne kohtumine ka kapten Laurent Meunier'i viimane matš koondisesärgis. "Nad mõlemad on koondises nii kaua olnud, et sisuliselt on tegu mööbliga! Tähtis, et saatsime nad erru võidukalt," sõnas ründaja Antoine Roussel.

Käimasoleval MMil kaitses Huet Prantsusmaa kohtumist neljas ja Hardy kolmes mängus. Huet valvatud väravale sooritati kokku 99 pealeviset, millest kogenud puurivaht tõrjus 89 (89,9%).

Prantsusmaa üllatas MMil 5:1 võiduga Soomet, kogus neli võitu ja 10 punkti, ent veerandfinaali ei pääsenud. Sõltuvalt õhtusest Norra - Valgevene mängu tulemusest lõpetatake alagrupiturniir viienda või kuuenda kohaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles