Euroliiga juht FIBA-le: probleemiks pole Euroliiga, vaid teie absurdne võistlus

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jordi Bertomeu
Jordi Bertomeu Foto: Alexey Filippov/Sputnik

Euroliiga juht Jordi Bertomeu rääkis Hispaania meediale suhetest Rahvusvahelise Korvpalliliidu FIBA-ga ning tõdes, et võrreldes aastataguse ajaga pole palju muutunud.

Seoses FIBA loodud korvpalli Meistrite liigaga tekkisid möödunud aastal Euroliiga ja FIBA vahel teravad lahkhelid. Mäletatavasti pakuti BC Kalev/Cramole mullu Euroliiga hallatavas EuroCupis kohta, kuid FIBA karmide ähvarduste tõttu pidid nad sellest loobuma.

Sel aastal on tüli üles kiskunud FIBA uus süsteem, mille kohaselt mängitakse MM-kvalifikatsioonimänge ka hooaja sees.

«Oleme suhetega täpselt seal, kus poolteist aastat tagasi. Kohtume FIBA-ga uuesti juulis ning arutame järgmise hooaja kalendrit. Võib-olla saame neile EuroCupiga vastu tulla, kuid peaaegu kindlasti mitte Euroliigaga. Aga see ei saa probleemiks olla, probleemiks on see, kes täitis kalendri sellise absurdse võistlusega, millest parimad mängijad ei saa osa võtta,» ütles Bertomeu.

«Fänne ei ole võimalik petta. MMi-kvalifikatsiooniturniir tuleb ajastada selliselt, et kõik saavad seal osaleda. Kuidas sa saad küsida meilt midagi, mida sa ei küsi NBA meeskondadelt?» viskas Bertomeu küsimuse õhku. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles