Kontaveit alistas Roomas Petkovici ja läheb vastamisi maailma esinumbriga! (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit
Anett Kontaveit Foto: Anton Denisov/Sputnik

2,7 miljoni USA dollari suuruse auhinnafondiga Rooma tenniseturniiril põhitabelisse jõudnud Anett Kontaveit alistas turniiri avaringis Saksamaa tennisisti Andrea Petkovici (WTA 75.) 6:3, 6:4. 

Avaseti kolmandas geimis lasi Kontaveit küll Petkovicil oma servi murda, kuid murdis ise sakslanna servi kohe järgmises ning ka kaheksandas geimis. Avaseti otsustavatel hetkedel suutis eestlanna päästa koguni neli murdepalli ning kindlustas setivõidu teise settpalliga.

Teises setis murdis Kontaveit sakslanna pallingu esimest korda kolmandas geimis, kuid lasi kohe järgmises geimis Petkovicil vastu murda. Järgmised murrangud tegi Kontaveit viiendas ja seitsmendas geimis ning jõudis matšivõidust geimi kaugusele. 

Üheksandas geimis oli Kontaveidil kasutada kaks matšpalli, kuid Petkovic võitis neli punkti järjest ning suutis raskest seisust välja tulla. Pikalt tema rõõm siiski ei kestnud, sest eestlanna hoidis juba järmises geimis servi ning võitis seti 6:4.

Video viimasest punktist:

32 parema hulgas tuleb Kontaveidile vastu värskes edetabelis maailma esireketi kohale tõusnud sakslanna Angelique Kerber.

Mängu statistika:

Foto: Ekraanitõmmis

Enne mängu:

Kontaveit alistas Rooma turniiri kvalifikatsiooni avaringis 6:2, 4:6, 6:1 slovakitari Jana Cepelova (WTA 86.), otsustavas kohtumises alistas ta kolumbialanna Mariana Duque-Marino (WTA 98.). 3:6, 6:2, 7:5.

Samuti kvalifikatsiooniturniirilt alustanud Petkoviciga pole Kontaveit varem kohtunud.

Kontaveit sõnas ETV spordisaatele, et Petkovici vastu võib oodata taas head sooritust.

«Olen kaks pikka mängu, füüsiliselt väga rasket mängu võitnud. Ma arvan, et see on väga positiivne. Homme on vaba päev ja ülehomme uus mäng. Ei ole Petkovici vastu mänginud, aga ta tuli samamoodi kvalifikatsioonist. Usun, et ta on mängitav, aga kõik vastased on väga tugevad. Ega lihtsamaks ei lähe midagi.»

Kohtumise võitjat ootab 32 parema hulgas esmaspäevases värskes edetabelis maailma esireketi kohale tõusnud sakslanna Angelique Kerber.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles