Rait Rikberg sõlmis 34-aastaselt esimese välislepingu

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rait Rikberg vastuvõtul.
Rait Rikberg vastuvõtul. Foto: Robin Ristmäe

Eesti võrkpallikoondise ja Tartu Bigbanki 34-aastane libero Rait Rikberg mängib tuleval hooajal sarnaselt mitmetele teistele koondislastele välisliigas, Belgias Meneni Prefaxises. See on Rikbergi jaoks esimene kord end piiri taga proovile panna. Libero positisooni mängijad just väga tihti välisklubisse ei pääse, mistõttu on minek seda erilisem.

Variant Prantsusmaale siirduda oli Rikbergi jaoks õhus juba eelmisel aastal, kui tema vastu tundis huvi Kert Toobali tööandja Rennes Volley. Toona jäi asi siiski katki. Täna kirjutas võrkpallur aga oma esimesele välislepingule alla.

Et Rikbergil endal agenti pole, aitas teda koondise peatreeneri Gheorghe Cretu agent.

«Gianni aitas juba eelmisel aastal ja seekord samuti. Mõelda aega polnud palju, öösel saadeti leping, täna kirjutasin alla. Mõtted on positiivsed, rääkisin mõistagi enne ka perega ja sain rohelise tule. Kuigi ma ei tea, mida poeg mõtleb, kui ta mind nüüd koondise tõttu terve suve ja siis veel hooajal ka ei näe,» ütles terve karjääri Tartus pallinud mees.

«Eks see on suur elumuutus ja väljakutse, aga millal siis veel kui mitte praegu. Saab senisest rutiinist välja, ootan põnevusega.»

Belgias on mänginud mõlemad koondise sidemängijad Kert ja Andres Toobal. Neilt sai Rikberg ka kinnitust, et tasub minna. Klubi eesmärk on jõuda Belgias kolme sekka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles