Mads Östbergi käitumine ajas WRC-sarja tiimid marru

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mads Östberg kihutamas Argentina rallil.
Mads Östberg kihutamas Argentina rallil. Foto: DIEGO LIMA/AFP/Scanpix

Autoralli MM-sarjas valmistutakse parasjagu sel nädalavahetusel toimuvaks Portugali ralliks, kuid paljudel kripeldab veel hingel viimati toimunud Argentina ralli. Lõuna-Ameerikas esialgu suurepärast kiirust näidanud norralane Mads Östberg sai Rahvusvahelise Autoliidu FIA käest noomida, kuna ta käis Agentina teedega enne rallit tutvumas.

Vastavalt autoralli MM-sarja reeglitele on WRC-masinatel keelatud väljaspool Euroopat toimuvate rallide eel sealsetel teedel testimine. Östberg käis aga Argentina radadega tutvumas. Norralase sõnul tohtis ta seda teha, kuna ta on eratiimi Onebet Jipocar World Rally Team’i liige.

Tehasetiimidele selline selgitus aga ei sobinud. Vastavalt reeglitele tohivad tänavuse aasta WRC-masinaid MM-etappidele üles anda ainult tehasetiimid ja nii on Östberg ikka üles antud M-Spordi poolt. Seega on ta justkui tehasetiimi sõitja ja seega väljaspool Euroopat testida ei tohi.

«Minu jaoks on olukord naljakas. Ma võtan seda olukorda komplimendina,» teatas Östberg ise Autospordi vahendusel.

FIA kinnitas Autospordile, et Östbergi ei oota ees ükski karistus, kuid edasiste arusaamatuste vältimiseks tahetakse olukorda selgitada. Seega uuritakse asja taas hooaja lõpus toimuva Austraalia ralli eel ning seejärel otsustatakse, kas Östbergil lubatakse seal enne võistlust testida või mitte.

«Arvan, et tehasetiimides tuli paljudele meie kiirus üllatusena. Eriti esimesel päeval,» sõnas Östberg, kes sõitis Argentinas pikalt poodiumikonkurentsis. «Vaatamata piiratud testimisajale leidsime autole hea seadistuse. Tundsin end mugavalt ja motiveerituna. Tunnen sama ka Portugali ralli eel.»

Argentinas vahepeal ka 2. positsioonil kihutanud Östberg lõhkus toona eelviimasel võistluspäeval masina vedrustuse ning sai lõpuks kirja 9. koha.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles