Lewis Hamilton võttis võistluskaalu alandamiseks ette ekstreemse sammu

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lewis Hamilton tähistamas esikohta Hispaania vormel-1 etapil.
Lewis Hamilton tähistamas esikohta Hispaania vormel-1 etapil. Foto: PIXATHLON/SIPA/PIXATHLON/SIPA/Scanpix

Vormel-1 sarja kolmekordne maailmameister Lewis Hamilton on sel hooajal võtnud ette ekstreemse sammu, et alandada oma võistluskaalu. Briti sõnul on ta sel hooajal loobunud võistluse ajal vedeliku tarbimisest.

Mercedese vormel-1 meeskond on näinud sel hooajal kõvasti vaeva, et saavutada ettenähtud kaalupiirang ehk 728 kg vormeli ja võistleja kohta, kirjutab Autosport.

Mercedese tiim on teinud küll kõvasti edusamme, kuid siiski on iga kilogramm veel arvel ja nii on jätnud Hamilton võistluste ajaks joogipudelid täitmata. Briti sõnul suudab ta niimoodi kokku hoida ühe või kaks kilogrammi.

Hamilton on viinud end viimse piirini, kuna Ferrari on sel hooajal osutunud Mercedesele ootamatult kõvaks konkurendiks. Viie etapi järel hoiabki Ferraril kihutav Sebastian Vettel 104 punktiga MM-sarjas liidrikohta. Viimati Hispaanias võidutsenud Hamilton on 98 silmaga teine.

Hispaania etapil oligi raadiosidest kuulda, et joogist loobunud Hamilton oli võidusõidu lõpuks ülimalt kurnatud. Mercedese bossi Toto Wolffi sõnul Hamiltoni pärast siiski muretseda ei tasu.

«Arvan, et ta andis lihtsalt mõista, kui kõvasti ta pingutas,» sõnas Wolff. «Ta andis endast kõik ja seda oli ka raadio teel kuulda.» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles