Rapla korvpalli edulugu: tüdrukute võistkonnast Eesti tippklubiks

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Karp rõõmustab - Tartu Ülikool on alistatud ja Rapla mängib esimest korda Eesti meistrivõistluste finaalis.
Jaak Karp rõõmustab - Tartu Ülikool on alistatud ja Rapla mängib esimest korda Eesti meistrivõistluste finaalis. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Kui Jaak Karp 15 aastat tagasi Raplasse jõudis, oli hetke Eesti kõige kuumema korvpalliklubi asemel üks tugev tüdrukute võistkond, mida juhendas Tiiu Kosk. Ent Karp vihkab kaotamist ja armastab suurelt unistada. Sel hooajal rikkus Rapla Eesti korvpalli justkui kirjutamata reeglit, et finaalis mängivad kaks suurt: Kalev/Cramo ja Tartu Ülikool. Kõik räägivad «punasest revolutsioonist» ja Karp mõlgutab mõtteid eurosarjast.

Kosk on siiani klubi juures tegev, aastatega on abiväge juurde tulnud ja ükski teine Eesti korvpalliklubi ei saa uhkustada nii võimsa klubipüramiidiga. Lisaks esindusmeeskonnale Rapla Avis Utilitasele on Rapla korvpallikoolil meistriliigas mängiv naiskond Rapla FCR/Media - kes Eesti meistriks krooniti - ja lisaks nii tüdrukute kui poiste võistkonnad kõikides vanuseklassides. Ehk süsteem toimib nii nagu see peaks olema kõikides suurtes klubides: et trenni tulevatel väikestel lastel oleks võimalik aste-astmelt tippu pürgida.

Raplas on korvpallil sügavad juured ja seda on klubi tegevjuht Karp suutnud ära kasutada ning neid juuri veelgi kasvatanud. «Alguses oli tõesti ühe vanuseklassi tüdrukute võistkond, kes tegi suuri tegusid. Poiste võistkondi meil eestikatel alguses polnudki. Esialgsed plaanid olid seotud noortetööga ja praegu toimuvast ei julenud küll mõeldagi,» meenutab ta.

Karp teab, et mida paremad on tulemused, seda suuremad on ka ootused. «Keegi ei uskunud ju, et me seda Tartu ja Kalevi finaali suudaksime «rikkuda», aga mina tahaksin igal aastal seda teha. Kindlasti on keerulisem praegust taset hoida ja siit veel järgmist sammu teha. Aga ei saa ju piirduda sellega, et pääsesime finaali ja edasi pole midagi oodata. Püüan teha kõik, et see meeskond jääks sellele kogukonnale sama tähtsaks ja meie noortele eeskujuks,» ütleb Karp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles