Ragnar Klavani ja Liverpooli saatuse võib otsustada ülitähtis lisamäng

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ragnar Klavan võitluses
Ragnar Klavan võitluses Foto: SCANPIX

Inglismaa jalgpalli kõrgliigas käib tihe võitlus Meistrite liiga kohtadele ning pole võimatu, et kohad jaotatakse ära lisamänguga.

Tabeliseis on voor enne liigahooaja lõppu selline, et kolmandal kohal oleval Manchester Cityl on 75, neljandal kohal oleval Liverpoolil 73 ning viiendal kohal oleval Arsenalil 72 punkti.

Kuna meeskondade väravate vahe on üsna sarnane (City +36, Liverpool +33, Arsenal +31), võib juhtuda, et pärast viimast vooru on meeskonnad võrdselt ühel pulgal.

Tõsi, kui ka punktid ja väravate vahe on võrdne, lähevad arvesse löödud väravad. Cityl on neid 75, Liverpoolil 75 ning Arsenalil 74.

Kui nimetatud klubidest kaks hooaja tõesti võrdselt lõpetavad, peetakse lisamäng neutraalsel väljakul.

Mis stsenaariumit lisamänguks vaja oleks?

Manchester City – Liverpool

Mäng kolmandale kohale. City peaks viimases kohtumises tegema suureskoorilise viigi Watfordiga, Liverpool peab aga Middlesbrough kindlalt alistama. Näiteks City 3:3 viik ja Liverpooli 3:0 võit tooks lisamängu. Sama teeks City 4:4 viik ja Liverpooli 4:1 võit.

Manchester City – Arsenal

City katastroofiline kaotus ja Arsenali minimaalne võit tooks lisamängu. Kindlasti juhtuks see siis, kui City kaotaks 0:4 ja Arsenal suudaks kodus 1:0 Evertoni võita. Lisamäng võiks toimuda ka City 1:5 kaotuse ja Arsenali 2:1 võiduga.

Kui Liverpool Middlesbrough’le kaotaks oleks tegemist kolmanda-neljanda koha mänguga, kui aga Liverpool võidab, siis neljanda-viienda koha mänguga.

Arsenal – Liverpool

Kõige tõenäolisem stsenaarium kolmest. Kui Arsenal viigistab 1:1 Evertoniga ning Liverpool kaotab 0:2 Middlesbrough’le lõpetatakse hooaeg võrdselt 73 punktiga (väravate vahe +31, löödud väravaid 75, lastud 44). Lisamängu tooks ka Arsenali 2:2 viik ja Liverpooli 1:3 kaotus jne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles