Tenniseekspert: võita maailma esinumbrit on erakordne saavutus (1)

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonia's Anett Kontaveit celebrates after winning the match against Angelique Kerber of Germany during the WTA Tennis Open tournament at the Foro Italico, on May 17, 2017 in Rome.  / AFP PHOTO / TIZIANA FABI
Estonia's Anett Kontaveit celebrates after winning the match against Angelique Kerber of Germany during the WTA Tennis Open tournament at the Foro Italico, on May 17, 2017 in Rome. / AFP PHOTO / TIZIANA FABI Foto: TIZIANA FABI/AFP

Eesti esireket Anett Kontaveit (WTA 68.) sai karjääris esmakordselt võimaluse kätt proovida maailma esireketi vastu ja sai kohe esimesel katsel võidu. 21-aastane eestlanna alistas kõrgetasemelisel Rooma turniiril sakslannast esinumbri Angelique Kerberi 6:4, 6:0.

Tenniseekspert Margus Uba ei tahtnud Kontaveidi vägevat saavutust alahinnata, ent ütles, et vastane mängis selgelt alla oma võimete.

«Võita maailma esinumbrit on äärmiselt erakordne saavutus, midagi pole öelda. Aga mängu ju tegelikult polnud, Anett domineeris täielikult, vastasest sõideti kui teerulliga üle. Ma vaataks turniiri lõpuni ja siis räägiks tema mängust pikemalt. Seni on Anett muidugi väga hästi mänginud. Võit on äge muidugi, aga see polnud see Kerber, kes võitis Austraalia lahtised ja US Openi,» sõnas Uba. Sakslanna on hädas olnud vigastusega, ta jättis reielihase trauma tõttu pooleli ka Madridi turniiri.

Kontaveit oli Uba sõnul selleks kohtumiseks väga hästi valmis. «Nagu kehakeelest ja reaktsioonidest mängu ajal järeldada võis, siis oli Anett 110 protsenti valmis. Nautis seda mängu ja oli võitu väärt. Neli mängu on veel vaja võita sel turniiril,» lisas Uba.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles