Kontaveit tegi Kerberi tümitamisega maailma tenniseajalugu (1)

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Et maailma edetabeli 68. tennisist Anett Kontaveit suutis teises setis 6:0 võita maailma esinumbrit, on ajalooline saavutus.
Et maailma edetabeli 68. tennisist Anett Kontaveit suutis teises setis 6:0 võita maailma esinumbrit, on ajalooline saavutus. Foto: Tiziana Fabi/AFP/Scanpix

Anett Kontaveit oli Rooma WTA turniiril maailma esireketi Angelique Kerberi vastu 2:4 kaotusseisus, võitis siis kümme geimi jutti ja sellega ka kogu mängu 6:4, 6:0. Ajalooline on just teine, kuivalt võidetud sett.

Nimelt on Kontaveit maailma edetabelis hetkel 68. kohal. Viimati suutis nõnda madala positsiooniga mängija WTA esinumbri vastu seti «nulliga» võita aastal 2006. Juhtus see US Openi finaalis, kui terve hooaja vigastusega võidelnud ja 91. edetabelikohale langenud Serena Williams võitis Amelie Mauresmo vastu teise seti 6:0, kirjutab Twitteris spordistatistik Ian DW. Kogu mängu Williams siiski kaotas 4:6, 6:0, 2:6.

On aga ilmselge, et Williams pidanuks tegelikult edetabelis paiknema kõrgemal ja ta kukutas nõnda madalale salakaval vigastus. Viimane «aus» juhus, kus maailma esireket kaotas mõnele kasina positsiooniga mängijale kuivalt, pärineb aastast 1999 – Jelena Dokic (WTA 129.) šokeeris Wimbledoni avaringis Martina Hingist 6:2, 6:0.

Kerber oli lähedal «nulliga» põrumisele ka eelmisel nädalal. Sakslanna oli Madridi turniiril mängu vigastuse tõttu katkestades Eugenie Bouchardi vastu kaotusseisus 3:6, 0:5. Isegi kui Kerber poleks toda matši katki jätnud, ei oleks Bouchard Kontaveidi ajaloolist saavutust rikkunud: möödunud nädalal oli maailma esinumber veel Williams.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles