Lilleküla staadioni avavärava löönud mees lõpetab karjääri

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dirk Kuyt (keskel)
Dirk Kuyt (keskel) Foto: MICHAEL KOOREN/REUTERS

Äsja Hollandi meistriks tulnud Rotterdami Feyenoordi kapten ning hollandi jalgpallilegend Dirk Kuyt teatas, et lõpetab karjääri. Kuyti nimel on ühtlasi omapärane saavutus, kui ta lõi 1. juunil 2001. aastal Hollandi U-21 koondise 5:0 võidumängus Eesti eakaaslaste üle Lilleküla staadioni esimese ametliku värava.

104-kordne Hollandi jalgpallikoondise internatsionaal pallis viimati Rotterdami Feyenoordis ning võitis hiljuti üle 18 aasta klubiga kodumaa meistritiitli.

Viimases liigakohtumises Ragnar Klavani endise koduklubi Heraclese vastu kübaratriki löönud 37-aastane pallur sõnas, et jalgpalli juurest ta siiski ei lahku ning asub Feyenoordi kasvandikke treenima. 

Kuyt alustas oma karjääri 1998. aastal klubis FC Utrecht, kust ta siirdus 2003. aastal Rotterdami Feyenoordi. Sealt liikus ta 2006. aastal Liverpooli, kus teenis leiba 2012. aastani.

Liverpooli eest pidas ta kokku 285 matši, milles lõi 71 väravat. Nende seas olid ka kübaratrikk Manchester Unitedi vastu ja tabamus AC Milani vastu 2007. aasta Meistrite liiga finaalis.

Pärast kolme aastat ja 26 väravat Istanbuli Fenerbahces siirdus Kuyt tagasi kodumaale ning taasliitus Feyenoordi klubiga. Hollandlane sõnas, et nüüd on tal kõik olemas. 

«Kogu oma karjääri olen otsuste tegemisel järginud oma südant ning teen seda nüüdki. Tunnen, et on õige aeg lõpetada.»

Koondisekarjääri lõpetas Kuyt 2014. aasta oktoobris. Tema arvele jäi 104 kohtumist ja 24 väravat. Seejuures mängis ta 2010. aasta MMi finaalis, kui kaotati 0:1 Hispaaniale.

«Ma tahtsin endiselt olla väljakul kasulik, aga tundsin, et peatreeneril pole enam minu jaoks rolli, mida soovinuksin,» lausus pallur toona väljaandele De Telegraaf. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles