Varusk kaheksandast meistritiitlist: on ka magusamaid seeriaid olnud!

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Käsipalli Eesti meistrivõistluste neljandas finaalkohtumises alistas Põlva Serviti võõrsil 26:18 HC Kehra ning võitis seeria 3:1. Tegemist on Serviti ajaloo 12. Eesti meistritiitliga. Põlise rivaali Kehra auhinnakapist leiab 11 esikohatrofeed.

Servitiga kaheksandat korda Eesti käsipalli meistritiitli võitnud väravavaht Eston Varusk sõnas Postimehele antud videointervjuus, et tänavu Põlva 3:1 võiduga lõppenud seeriat ta üle ei tähtsusta. «Ise ei ole neid (tiitleid - toim.) lugenudki, aga kindlasti pole see magusaim. On ka magusamaid seeriaid olnud,» muheles ta.

Sümboolselt kroonis Varusk vägeva finaalseeria kahe tabamusega – kui Kehra teisel poolajal seitsme väljakumängijaga matši päästa proovis, saatis Varusk eduka tõrjetöö järel kaks korda palli tühja väravasse. Mees ise jäi tagasihoidlikuks. «Ega väravavaht üksi ei tee midagi: kaitsjad ja väravavaht. Kõik teevad koostööd.»

Käsipalli mõistes tema suhtes tähtsamat kui Eesti meistriliiga finaalid polegi. Järgmisel aastal samamoodi? «Ikka!» muigas Varusk. 

Musting kiitis näljasust, Lillsoo kirus kohtunikke

Serviti peatreener Kalmer Musting nimetas finaalseeria võidu olulisimaks teguriks näljasust. «Minu kümnes finaalseeria peatreenerina ja kaheksas võit. Ähvardab natuke rutiiniks muutuda, aga seda ei tohi sündida lasta. Olin ise esimesest mängust viimaseni võidu järele väga näljane ning proovisin seda ahnust igal võimalikul moel ka meeskonnale edastada. Õnnestus hästi, sest seeria kahes tagumises mängus tegime kaitses väga hea esituse,» rääkis Musting.

Kalmer Musting
Kalmer Musting Foto: Tairo Lutter

Kehra peatreener Indrek Lillsoo kurjustas neljanda mängu järel vilemeestega. «Olen väga kuri käsipalliliidu peale, et otsustavat finaalmatši vilistasid kaks endist Serviti mängijat (tõe huvides olgu öeldud, et rõhuv enamik Eesti tippkohtunikke ongi Põlva või Kehra taustaga ning näiteks esimest finaalmängu vilistasid kaks Kehra taustaga kohtunikku - toim). Me pole harjunud nii robustse kaitse vastu tegutsema. Mitmed tõsised olukorrad jäid karistamata. Me polnud nii füüsiliseks mänguks valmis,» lausus Lillsoo ja möönis ka, et tema meeskonnal nappis finaalseeria otsustavas faasis vaimujõudu.

Vaata Serviti mängijate rõõmupidu ja Kehra mängumeeste agooniat Postimehe videost!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles