M-Sport ehitas MM-sarja liidrile Sebastien Ogier’le uue võistlusauto

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastien Ogier kihutamas Argentina rallil.
Sebastien Ogier kihutamas Argentina rallil. Foto: Nicolas Aguilera/AP/Scanpix

Autoralli MM-sarjas liidrikohta hoidev prantslane Sebastien Ogier saab enda käsutusse tuttuue Ford Fiesta WRC-auto. 

M-Spordi rallitiim tahab selle käiguga prantslasele tõestada, et nad võtavad MM-tiitli jahtimist ülimalt tõsiselt. M-Spordi Dovenby Halli peakorteris valmis Ogier’ masinale uus kere, kirjutab motorsport.com.

Ogier' autol ei ole siiski küljes ühtegi uuendust, mida ei oleks tema tiimikaaslastel Ott Tänakul ja Elfyn Evansil. «Sebastieni jaoks valminud uus auto on järjekordne tõestus meie pühendumisest temale ja tõestus sellele, et teeme kõik MM-tiitli võitmiseks,» sõnas M-Spordi boss Malcolm Wilson.

«Uuel autol ei ole võrreldes eelmisega ühtegi uuendust. Tahame lihtsalt olla kindlad, et kõik oleks võimalikult värske ja töökindel,» lisas Wilson.

Ogier’ autot vaevasid viimati toimunud Argentina rallil mitmed probleemid ning M-Sport loodab, et sel nädalal toimuvaks Portugali ralliks on need mured unustatud.

«Sebastien kasutas võrreldes Oti ja Elfyniga hoopis teistsugust diferentsiaali. Ta testis seda enne rallit ja toona kõik töötas,» rääkis Wilson, et probleeme oli seadistusega.

Ogier ise on Portugali ralli eel enesekindel ning loodab hoida MM-sarjas liidrikohta ka nädala lõpus. «Oleme Portugalis viimastel kuudel palju testinud. Oleme autot edasi arendanud ja see tõstab enesekindlust,» sõnas Ogier omalt poolt. «Konkurents on sel aastal väga tihe. Kõik meeskonnad on võimelised esikoha eest võitlema. Oleme Portugalis suurte eesmärkidega ja meie sihiks on suurendada MM-sarjas üldarvestuses oma edumaad.»

MM-sarja üldseis Portugali ralli eel:

  1. Sebastien Ogier 102 punkti
  2. Jari-Matti Latvala 86
  3. Thierry Neuville 84
  4. Ott Tänak 66
  5. Dani Sordo 51
  6. Elfyn Evans 42
  7. Craig Breen 33
  8. Hayden Paddon 33
  9. Kris Meeke 27
  10. Juho Hänninen 15
  11. Andreas Mikkelsen 12
  12. Stephane Lefebvre 10
  13. Teemu Suninen 5
  14. Jan Kopecky 4
  15. Pontus Tidemand 4
  16. Stephane Sarrazin 2
  17. Mads Östberg 2
  18. Bryan Bouffier 1
  19. Yohan Rossel 1
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles