Võidukas Kontaveit Postimehele: see turniir alles algas

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: Max Rossi/Reuters/Scanpix

«Ei osanud tänasest vastasest enne midagi arvata – polnud temaga enne mänginud. Läksin seetõttu väljakule ootusteta, oma mängule keskenduma. Tuli hästi välja,» lausus Rooma tenniseturniiril Mirjana Lucic-Baroni alistanud ja veerandfinaali jõudnud Kontaveit pärast kohtumist telefoniintervjuus Postimehele.

Lucic-Baroni kutsus mängu jooksul paaril korral väljakule treeneri ja kurtis probleemide üle, ent Kontaveit sõnas, et vastase tegutsemisest võimalik vigastus küll kuidagi välja ei paistnud. «Teises setis oli väga tihe mäng, eriti alguses,» sõnas eestlanna teise seti avageimi kohta, kus ta suutis kuuendalt murdepallilt vastase servigeimi võita.

Kontaveidi arvates ei murdunud Lucic-Baroni sel hetkel, vaid pigem tema servigeimides – horvaatlanna ei saanudki mängu jooksul lõpuks ainsatki murdepalli, oma servilt loovutas Kontaveit talle vaid kaheksa (!) punkti. «Servisin täna väga hästi, selle elemendiga võib väga rahule jääda,» tõdes eestlanna.

Eilne võit maailma esireketi Angelique Kerberi üle Kontaveiti pilvedesse ei tõstnud. «See oli ju alles teine ring, turniir alles algas. Mu eesmärgid selleks turniiriks on ikka kõrgemad, seega ei olnud mingit põhjust mõelda, et nüüd ongi kõik. Keskendusin sellele, et homme tuleb taas raske mäng raske vastasega,» viitas Kontaveit tänasele kohtumisele.

Sama võib ta öelda ka pärast Lucic-Baroni alistamist, sest veerandfinaalis tuleb vastamisi minna kas maailma 5. reketi Simona Halepi või edetabelis 17. kohal oleva Anastasia Pavljutšenkovaga. Mõlemaga on Kontaveit hiljuti mänginud – venelannaga 11. märtsil Indian Wellsis ja Halepiga 27. märtsil Miamis.

Pavljutšenkova võitis toona 6:4, 6:4 ja Halep 6:3, 6:0. «Jah, mõlemaga olen alles mänginud, mõlemale kaotanud,» muigas Kontaveit. «Tunne on samas väga hea, olen saanud toetuda ka publikule – rahvas on siin super!» kiitis Kontaveit, kes pidi äsja andma ka pika usutluse WTA kodulehele. «Eks see on loomulik, et pildile tõustes tuntakse sinu vastu ka huvi. See kõik käib asjaga kaasas ja koormavaks ei muutu,» sõnas Kontaveit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles