Fenerbahce suur võimalus

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroliiga finaalturniir.
Euroliiga finaalturniir. Foto: Pm

KORVPALL. Reedel algav Euroliiga Final Four võib Euroopa tugevaima sarja tiitli esimest korda Türki viia. Kuigi Türgi klubid on Euroopa tipus mänginud aastaid, pole ühelgi nende rahakal suurklubil hinnalist karikat võita õnnestunud.

Sel aastal on võimalus see viga parandada Istanbuli Fenerbachel, kes eelmisel aastal finaali jõudes pidi lisaajal alla vanduma Moskva CSKA-le. Sel aastal minnakse poolfinaalis kokku Madridi Realiga. Finaalturniir toimub seejuures Istanbulis.

CSKA on ka sel hooajal nelja parema seas, nemad võitlevad finaalikoha eest Piraeuse Olympiacosega.

Seejuures ongi Fenerbache võimsast nelikust ainus, kes Euroliigat kunagi võitnud pole. Realil on tiitleid koguni üheksa, viimati triumfeeriti aastal 2015. Tiitlikaitsja CSKA-l on tiitleid seitse ja Olympiacosel «vaid» kolm.

Fenerbache on kolmandat aastat järjest nelja tugevama seas, veerandfinaalis lülitati konkurentsist kreeklaste Ateena Panathinaikos. Sellega sai neist esimene klubi liiga ajaloos, kes on ilma koduväljaku eeliseta play-offist 3:0 eduga edasi pääsenud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles