Kontaveidi ründav stiil ja terav serv murravad järjepanu maailma tippe (2)

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit näitab Roomas jätkuvalt elu parimat mängu.
Anett Kontaveit näitab Roomas jätkuvalt elu parimat mängu. Foto: Antonietta Baldassarre/Insidefoto/imago/Insidefoto

Pidurdamatu Anett Kontaveit jätkas Rooma tenniseturniiril Mirjana Lucic-Baroni vastu sealt, kus päev varem maailma esireketi Angelique Kerberi vastu pooleli jäi. Lucic-Baronil puudusid eestlanna ründava stiili ja terava servi vastu relvad, kõigst 54 minutiga oli kohtumine läbi ja Kontaveit veerandfinaalis – 6:1, 6:1.

«Ei osanud vastasest enne midagi arvata – polnud temaga enne mänginud. Läksin seetõttu väljakule igasuguste ootusteta, oma mängule keskenduma,» lausus Kontaveit. «Mängisin enda arvates tõesti hästi, tegin õigel ajal õigeid asju.»

Kui teinekord satub mängija maailma tipu alistamisest joovastusse ja järgmine mäng läheb seetõttu aia taha, siis Kontaveit ei näidanud vähimalgi määral välja, et Kerberi kukutamine oleks teda mõjutanud. «See oli ju kõigest teine ring, turniir alles algas. Mu eesmärgid selleks turniiriks on ikka kõrgemad, seega ei olnud mingit põhjust mõelda, et nüüd ongi kõik. Keskendusin sellele, et homme tuleb taas raske mäng raske vastasega,» viitas Kontaveit kohtumisele Lucic-Baroniga.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles