M-Spordi boss: Tänak peab vajadusel end Ogier’ heaks ohverdama

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
M-Spordi piloodid Ott Tänak (vasakul) ja Sebastien Ogier.
M-Spordi piloodid Ott Tänak (vasakul) ja Sebastien Ogier. Foto: imago sportfotodienst/imago/PanoramiC/Scanpix

M-Spordi rallivõistkonna boss Malcolm Wilson andis teada, et vajadusel on ta valmis andma tiimikorraldusi, et aidata neljakordne maailmameister Sebastien Ogier taas individuaalse MM-tiitlini.

Ogier’i eelmine tööandja Volkswagen hoidus tiimikorraldustest, kuid Wilsoni sõnul on ta valmis neid vajadusel jagama, kirjutab Autosport.

«Ma tahan, et minu tiimi sõitja võidaks individuaalse MM-tiitli. Sel aastal on selleks parim võimalus,» sõnas Wilson. «Tegemist võib olla minu jaoks ühtlasi ka viimase võimalusega. Kui on vaja, siis ma jagan ka tiimikorraldusi.»

«Loomulikult pean ma kaaluma kõiki asjaolusid ning jälgima seda, millisel positsioonil on minu sõitjad võrreldes teiste konkurentidega. Igatahes olen ma tiimikorralduste jagamiseks vajadusel valmis,» lisas Wilson.

Viimati toimunud Argentina rallil jäi Ogier mäletatavasti alla nii Ott Tänakule kui ka Elfyn Evansile. MM-sarja üldarvestuses on prantslane aga praegu kindel liider.

Samas tunnistas Wilson, et olukord võib ka muutuda ning vajadusel peaks Ogier ka Tänakule abikäe ulatama. «Arvan, et see on väga tähtis küsimus. Arvan, et Sebastien ei oleks õnnelik. Kui asjad aga muutuvad ja Ott on meheks, kellel on parim võimalus võita MM-tiitel, siis annaksin ma samuti vastavad korraldused,» tunnistas Wilson, et kokkuvõttes ei ole tal vahet, kes individuaalse MM-tiitli M-Spordile tooks.

«Pidin sellise otsuse tegema ka olukorras, kus minu tiimis sõitsid Carlos Sainz ja Colin McRae. Tegemist ei ole just kõige parema osaga tööst, kuid samas on hea võidelda MM-tiitli eest.»

MM-sarja üldseis Portugali ralli eel:

  1. Sebastien Ogier 102 punkti
  2. Jari-Matti Latvala 86
  3. Thierry Neuville 84
  4. Ott Tänak 66
  5. Dani Sordo 51
  6. Elfyn Evans 42
  7. Craig Breen 33
  8. Hayden Paddon 33
  9. Kris Meeke 27
  10. Juho Hänninen 15
  11. Andreas Mikkelsen 12
  12. Stephane Lefebvre 10
  13. Teemu Suninen 5
  14. Jan Kopecky 4
  15. Pontus Tidemand 4
  16. Stephane Sarrazin 2
  17. Mads Östberg 2
  18. Bryan Bouffier 1
  19. Yohan Rossel 1
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles