Kontaveidi veerandfinaali vastane jõudis tippu tänu rinnavähendusoperatsioonile

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Simona Halep.
Simona Halep. Foto: Twitter/Twitter

25-aastane Simona Halep (WTA 4.) läheb homme Rooma tenniseturniiril vastamisi eestlanna Anett Kontaveidiga (WTA 68.). Suurt rolli rumeenlanna karjääri edukuses mängib 2009. aastal tehtud operatsioon.

Nimelt otsustas toona 17-aastane Halep, et läheb rinnavähendusoperatsioonile. Kirurg vähendas Halepi 34DD suurused rinnad 34C peale.

Pärast operatsioonist taastumist paranes Halepi mäng silmnähtavalt ning seda tõestab ka tema tõus maailma edetabelis. 2008. aasta lõpus edetabeli 352. positsioonil olnud rumeenlanna tõusis 2011. aasta suveks 57. kohale. Tõelise läbimurde tippude sekka tegi rumeenlanna 2013. aastal, mil võitis 6 WTA tiitlit. 2014. aastal tõusis ta maailmaedetabelis karjääri kõrgeimale teisele positsioonile.

«Ma ei suutnud kiiresti reageerida ja tundsin end suurte rindade tõttu ebamugavalt,» selgitas tennisist 2011. aastal operatsiooni vajalikkust. «Need kaalusid nii palju, et ma lihtsalt ei saanud mängida, rinnad segasid mind.»

Halep lisas, et läinuks operatsioonile isegi siis, kui ta poleks sportlane, kuna tal olid suurte rindade tõttu pidevalt seljavalud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles