Howard Frier: statistikale otsa vaadates võib öelda, et Rapla oli isegi tubli

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Howard Frier
Howard Frier Foto: Tairo Lutter

Rapla naiskonna peatreener ning kunagine Kalev/Cramo mängumees Howard Frier tunnistas Eesti korvpallimeistrivõistluste finaalseeria kolmanda kohtumise järel, et mängu statistikale otsa vaadates oli Rapla võitu raske loota.

Rapla oli kohtumise jooksul pidevalt eduseisus, kuid otsustavaks said viimased minutid, kus Kalev/Cramo vormistas 77:74 võidu. «Rapla võitis küll lauavõitluse 43:32, kuid tegelikult näitavad palju ära pallikaotused ja resultatiivsed söödud. Mõlemas kategoorias jäi Rapla kindlalt alla. USAs öeldakse, et just need näitajad otsustavad mängu saatuse,» sõnas Frier Postimehele.

Frier tõi välja, et resultatiivsed söödud oli Kalev/Cramo kasuks 14:9 ning pallikaotusi tegid kalevlased ainult 10 ning Rapla koguni 19. «Selliste numbritega on raske võita. Tegelikult oli Rapla tubli, et suutis niimoodi ikkagi lõpuni võidu eest heidelda,» leidis endine tagamängija.

Kogu seeria peale vaadates tunnistas Frier, et kalevlaste edu pandiks on seni suuresti olnud mängujuht Branko Mirkovic, kes finaalseeria kolmandas kohtumises viskas koguni 27 punkti ja kelle peatamisel tehti 9 viga.

«Ta teeb meeskonna heaks palju tööd. Ta on läbi seeria hästi mänginud ja praegu suurim kandidaat MVP auhinnale. Finaalseerias on vaja mängijaid, kes suudavad improviseerida. Kalevil on neid mehi rohkem. Raplal võiksid sellised mehed olla Rasham Suarez või Domen Bratoz. Nad ei ole aga finaalseerias väga head olnud,» tõdes endine kalevlane.

Seeria neljas kohtumine peetakse esmaspäeval taas Raplas ning Frier usub, et Rapla tahab iga hinna eest kodupubliku ees võidu kätte saada ja seeria pikemaks venitada.

«Oleks väga hea, kui Rapla saaks ühe võidu kätte. Kodusaalis võivad pinged olla isegi suuremad, kuid Rapla publik on nii tubli, et nad vääriksid seda võitu,» avaldas Frier lootust, et seeria tuleb ikkagi veel Tallinnasse tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles