Napi võidu saanud Kanada ja Rootsi jõudsid MMil poolfinaali

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nicklas Bäckström Šveitsi väravat ohustamas.
Nicklas Bäckström Šveitsi väravat ohustamas. Foto: THOMAS SAMSON/AFP

Jäähoki MMi poolfinaalides kohtuvad Soome – Rootsi ja Venemaa – Kanada. Neljapäeva hilisõhtul toimunud veerandfinaalides alistas Kanada 2:1 Saksamaa, Rootsi oli 3:1 parem Šveitsist.

Turniiri üks suurfavoriit Kanada läks mängu MMi korraldajamaa Saksamaa vastu juhtima avakolmandiku lõpus, kui ülekaalus olles viskas värava Mark Scheifele. Teisel kolmandikul suurendas Jeff Skinner kanadalaste eduseisu kaheväravaliseks.

Kuigi Kanada domineerimine oli statistika järgi ilmselge – pealeviskeid tehti 50, Saksamaa 20 vastu –, suutis Yannic Seidenberg 53. minutil ühe värava tagasi visata. Ja seda vähemusest. Rohkem jõudu sakslastel siiski ei jätkunud ning poolfinaali pääses Kanada.

Rootsi ja Šveitsi vahelises veerandfinaalis läks kohtumist juhtima Rootsi tänu Nicklas Bäckströmi 4. minuti väravale. Šveitslaste poolelt viigistas mängu 13. minutil Gaëtan Haas. Matši järgmine värav sündis 34. minutil, kui täpne oli rootslaste William Nylander. Rootsi edu kasvatas kaheväravaliseks Alexander Edler, kes oli täpne 44. minutil.

Kui mängida jäi veel neli minutit, suutsid šveitslased visata värava, kuid kuna kohtunik oli vahetult enne litri võrku minemist vilistanud, siis väravat ei loetud. Põhjus, miks kohtunik vilet puhus, jäi aga arusaamatuks.

Šveitslased tegid mängu jooksul 27 pealeviset, rootslased 29 pealeviset.

Poolfinaalid mängitakse laupäeval.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles