Jalgpallimaailma kaks tõelist legendi peavad laupäeval oma karjääri viimase mängu

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Philipp Lahm (esiplaanil) ja Xabi Alonso sammuvad laupäeval viimast korda mängijatena jalgpalliväljaku poole.
Philipp Lahm (esiplaanil) ja Xabi Alonso sammuvad laupäeval viimast korda mängijatena jalgpalliväljaku poole. Foto: JAVIER SORIANO/AFP/Scanpix

Tippjalgpall jääb laupäeval kahe tõelise legendi võrra vaesemaks – profikarjäärile tõmbavad joone alla Müncheni Bayerni staarid Philipp Lahm ja Xabi Alonso.

33-aastane äärekaitsja Lahm juhib Bayerni viimast korda kaptenina väljakule Bundesliga kohtumises Freiburgi vastu.

Lahm veetis sisuliselt kogu profikarjääri Bayerni ridades, ainult aastatel 2003 kuni 2005 kuulus ta laenulepingu alusel VfB Stuttgarti ridadesse.

Aastate jooksul võitis Lahm 8 Bundesliga tiitlit, 6 Saksamaa karikat ning 2013. aastal ka Meistrite liiga. 2014. aastal juhtis äärekaitsja Saksamaa koondise kaptenina maailmameistriks.

Lahm tunnistas viimase matši eel, et ta ei ole veel tulevikuplaane paika pannud, kuid ta ei näe end treenerina. «Seista iga päev väljaku ääres ning analüüsida igat väikest detaili? Ma arvan, et see ei ole minu jaoks,» tõdes Lahm PA Spordi vahendusel. «Eks elu annab lõpuks õige suuna kätte. Praegu lähen ma perega puhkusele ning kavatsen elada lihtsalt hetkes.»

Karjääri viimase mängu peab laupäeval ka Xabi Alonso. 35-aastane endine Hispaania koondislane liitus Bayerniga 20014. aastal ning on seejärel kuulunud Saksamaa tippklubi põhimeeste sekka.

Aastate jooksul võitis Alonso 2 Meistrite liiga tiitlit (2005. aastal Liverpooliga, 2014. aastal Madridi Realiga), FA Cupi (2006.), Hispaania meistrivõistlused (2012.), 2 korda Hispaania karikasarja  (2011., 2014.), 3 korda Saksamaa meistrivõistlused (2015., 2016., 2017) ja Saksamaa karika (2016.).

Lisaks võitis 114 korda Hispaania koondist esindanud poolkaitsja 2010. aastal MM-tiitli ning 2008. ja 2012. aastal Euroopa meistrivõistlused.

Karjääri jooksul Real Sociedadis, Eibaris, Liveproolis, Madridi Realis ja Müncheni Bayernis mänginud Xabi Alonso tunnistas, et suure tiitlitehulga juures on tal ainult üks kahetuses. Ainsana on endisel Hispaania koondislasel jäänud kripeldama hooaeg 2008/09, kus Liverpool jäi napilt ilma Inglismaa meistritiitlist ning lõpuks tuli leppima Manchester Unitedi järel 2. kohaga.

Philipp Lahm (vasakul) ja Xabi Alonso 2014. aasta Meistrite liiga poolfinaalis teineteise vastu mängimas. Toona sai Alonso hooaja lõpus tõsta pea kohale Meistrite liiga trofee.
Philipp Lahm (vasakul) ja Xabi Alonso 2014. aasta Meistrite liiga poolfinaalis teineteise vastu mängimas. Toona sai Alonso hooaja lõpus tõsta pea kohale Meistrite liiga trofee. Foto: JAVIER SORIANO/AFP/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles