Kontaveit edukast Rooma turniirist Postimehele: olen konkurentide elu raskeks teinud!

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit
Anett Kontaveit Foto: MAX ROSSI/REUTERS

«Praegu on selline rahulik olemine juba, väike pingelangus on,» sõnab Rooma tenniseturniiril veerandfinaali jõudnud Anett Kontaveit Postimehele, uhkusenoot hinges. Kuigi veerandfinaalis kaotas Kontaveit 2:6, 4:6 maailma neljandale reketile Simona Halepile, on Kontaveit oma turniiriga rahul. Järgmisel nädalal kerkib ta maailma edetabelis 50 parema piirimaile.

Kontaveit tõdeb, et oli tänase kohtumise eel pisut närvis ning selle taha jäi ka avasett, kus ta jäi 0:3 kiirelt rumeenlanna vastu taha.

«Olin ju ikkagi esimest korda veerandfinaalis, aga siin oli ka tugev tuul. Leian, et vastane suutis tuulega palju paremini hakkama saada. See tulebki kogemustega, sest neid on tal palju. Mina alles õpin ja saan kogemusi. Ta mängis väga kindlalt.»

Tugev tuul kandis väljakule ka igasugu prahti, millega tennisistid võitlema pidid. Kohtumise lõpupoole jäigi Kontaveidi jalg ühe liivakühmu taha kinni ja ta komistas. «Õnneks ma haiget ei saanud, aga üpris tobe olukord.» sõnas ta.

Läbi kvalifikatsiooniturniiri põhitabelisse pääsenud eestlanna alistas Rooma turniiri avaringis 6:3, 6:4 Saksamaa esindaja Andrea Petkovici (WTA 78.). Teises ringis oli Kontaveit 6:4, 6:0 üle maailma esireketist Angelique Kerberist (WTA 1.) ning kaheksandikfinaalis seljatas ta 6:1, 6:1 Horvaatia tennisisti Mirjana Lučić-Baroni (WTA 22.).

Karjääri parima turniiri kohta tal halbu sõnu pole. «Kõige magusam asi siit turniirilt on maailma esimese võitmine, aga kripeldama ei jäägi midagi. Võitlesin ning andsin kõigis mängudes endast kõik. Ma ei andnud kunagi alla.»

Eestlanna lisas, et vägev turniir andis talle ka järgmisel nädalal algavate Prantsusmaa lahtiste eel palju enesekindlust. Ühtlasi on tema hea mäng jäänud silma ka vastastele. 

«Olen nüüd viimased mitu kuud küllaltki stabiilselt hästi mänginud ja paljude elu raskeks teinud. Nad näevad, et see pole ühekordne asi. Loodan, et suudan terve aasta läbi sellist tennist näidata.» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles