Videolugu: kas penaltilöömine on täppisteadus?

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõmme Kalju väravavaht Vitali Teleš seisab 11 m karistuslöökide ajal kindlusena väravajoonel.
Nõmme Kalju väravavaht Vitali Teleš seisab 11 m karistuslöökide ajal kindlusena väravajoonel. Foto: Postimees

Üksteist meetrit, üks pall, üks värav. Kaks meest teineteisega silmitsi. Kumb jääb peale?

Jalgpalli Eesti meistriliigas on sel hooajal pall penaltipunktile asetatud 24 korda. 18 lööki on olnud täpsed, kuuel juhul on duelli aga võitnud väravavaht. Kellel on selles heitluses eelis ja kas penaltilöömine on täppisteadus või ei?

​Selgub, et tegelikult ei ole. Vähemalt väidab nii tänavu kõrgliigas kolmest penaltist kaks tõrjunud Nõmme Kalju väravavaht Vitali Teleš. Tõsi, avavoorus Pärnu Vaprusega mängides saatis Martin Vunk tema pareeritud löögi järel palli ikkagi võrku. Kuid endise meeskonnakaaslase, nüüd Tammeka särki kandva Eino Puri penalti suutis Teleš hiljuti üle otsajoone lükata.

Ainsana on 11 meetrilt palli Teleši selja taha saatnud teine Tammeka mees Kaspar Paur. «Vungi löögi tõrjusin vales suunas. Aga tõrje on tõrje! Ja ka Pauri löögi puhul aimasin suuna ära, aga ei ulatanud,» rääkis Teleš.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles