Dramaatiline mäng: Levadia sai kadunud poja väravate toel raske võidu

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti jalgpallimeistrivõistlustel teenis raske võidu FC Levadia, kes alistas koduväljakul 2:1 Tartu Tammeka.

Võõrsil mänginud Tammeka asus kohtumist 52. minutil juhtima, kui skoori tegi Martin Jõgi. Eduseisu sai Tammeka nautida 15 minutit, siis tõi tabloole viigi vahetusest sekkunud Nikita Andrejev.

Pikkade aastate järel (Andrejev lahkus Levadiast 2009. aastal) taas Levadia särgi selga tõmmanud klubi kasvandik Andrejev kerkis ka Tallinna klubi sangariks, kui ta lõi esimesel lisaminutil ühe värava veel ning tõi Levadiale 2:1 võidu.

Levadia jätkab võidu järel Premium liiga liidrina. Levadial on koos 32 punkti, teisel positsioonil oleval FC Floral on samuti koos 32 silma. Ühe mängu vähem pidanud Nõmme Kalju on 23 punktiga kolmas.

Mängu eel:

Levadia käis viimati Tartus kuu aega tagasi ning ilmaolude poolest mälestusväärses mängus, kus pealtvaatajad ja mängijad said kahe tunni jooksul kogeda kõiki nelja aastaaega, võitis Levadia lõpuks tartlasi 2:0.

Kas Tartu tähistab juubelit vääriliselt?

Läbi aegade on Tartu esindusmeeskond saanud Levadialt kätte vaid ühe võidu, ent laupäeval, kui omavahel kohtutakse kõrgliigas 50. korda, on selleks uus võimalus. Tammeka vajab positiivset emotsiooni, et minna hea hooga vastu järgmisel laupäeval peetavale karikafinaalile, Levadia tahab aga püsida tabelitipus.

Kes lööb väravaid?

Tartu ootab endiselt oma ründeliini avanemist ja resultatiivset hüpet. Levadial pole seevastu oodata midagi, sest 11 vooru järel on nende ründeneliku numbrid võimsad. Rimo Hunt on löönud 9 väravat ja teinud eeltöö veel kuuele, nii Joao Morelli, Jevgeni Kobzari kui ka Mark Oliver Roosnupu arvel on viis tabamust. Kobzar on lisaks andnud kuus väravasöötu, Pavel Marin on kaaslasi toitnud viie väravasööduga. Isiklik väravatearve on tal aga veel avamata - ehk on laupäev just Marini päev?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles