Tänak suurest ajakaotusest: midagi läks koheselt puruks

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak Portugali rallil kihutamas.
Ott Tänak Portugali rallil kihutamas. Foto: MIGUEL RIOPA/AFP/Scanpix

Kuni 12. kiiruskatseni Portugali rallil esikohta hoidnud Ott Tänak kaotas nimetatud katsel parematele üle minuti ning langes esikohalt viiendaks. Eestlane tunnistas, et lõhkus katsel auto tagaosa.

«Läksime auto tagaosaga vastu rajaperve, kui pidurdasime pärast asfaldilõiku. Midagi läks seejärel koheselt puruks,» selgitas Tänak ralliraadios. «See juhtus 20 km enne katse lõppu.»

Tänaku asemel kerkis nüüd uueks liidriks tema meeskonnakaaslasest neljakordne maailmameister Sebastien Ogier, kes püsis muidu teisel positsioonil. «Me peame natuke enda eest meeskonnas võitlema, sest Sebastien on meeskonnas number üks, aga huvitav oli temaga seni võidelda. Ehkki meil pole praegu kõige parem tunne, siis võistlus endiselt jätkub,» ütles Tänak. Kuidas aga jätkab saarlane rallit viiendalt kohalt? «Peame tegema samasugust tööd edasi nagu tänastel hommikustel katsetel. Võtame end kokku, peame tegema hea rehvivaliku ning jätkame surumist,» lisas 29-aastane eestlane.

Laupäeval on kavas veel kolm kiiruskatset. Õnneks algab järgmine katse alles kell 17.08, mille jooksul õnnestub eestlasel oma auto ehk võistluskorda saada. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles