Girol seitsmendaks tõusnud Kangert: vorm läheb veelgi paremaks

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Kangert tänasel lõputõusuga kulmineerunud Giro d'Italia 14. etapil.
Tanel Kangert tänasel lõputõusuga kulmineerunud Giro d'Italia 14. etapil. Foto: Astana

Tänase Giro d'Italia velotuuri 14. raske lõputõusuga etapi 46-sekundilise kaotusega kümnendana lõpetanud ning üldarvestuses seitsmendaks tõusnud Tanel Kangert tunnistas, et tema vorm läheb viimasel nädalal veelgi paremaks.

«Ma tundsin end pärast paari kergemat etappi üsna hästi,» ütles Kangert Astana kodulehe vahendusel pärast võidusõitu. «Lõputõusul oodati väga kõrge tempoga sõitu ning nii ka läks. Ma eelistan tavaliselt pigem järsemaid tõuse, kui seda tänane lõputõus oli, kuid sellegipoolest sõitsin oma rütmis ja lõpetasin teiste kokkuvõttes tugevate meeste seas,» võttis 30-aastane Vändrast pärit rattur järjekordse eduka päeva kokku.

«Rohkem kui nädal on jäänud velotuuri sõita ning ees ootab omajagu mägesid. Olen üsna kindel, et minu vormikõver läheb veelgi paremaks, nagu see on viimastel päevadel läinud,» tunnistas Kangert.

Eestlase järel praegu Astana meeskonna teise numbrina sõitvat itaallast Dario Cataldot tabas täna aga ebaõnn, kui lõputõusul lõhuti mehe tagumine käiguvahetaja. «Meeskonna saateautod olid kaugel, mistõttu jätkasin ronimist… ent sinna läks kaotsi omajagu sekundeid.» Cataldo kaotas lõpuks võitjale Tom Dumoulinile 1.44 ning teenis kokkuvõttes 21. koha. Üldarvestuses paikneb ta 12. real, jäädes üldliidrist maha 7.13 ning Kangertist natuke enam kui kaks minutit. Eestlane asub seitsmendal positsioonil, kaotust 4.55.

Homme ootab sõitjaid ees 199 km pikkune etapp, mille viimasel 50. kilomeetril tuleb üles ronida nii teise kui ka kolmanda kategooria tõusust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles